Begin dit jaar ben ik, naast InteriorTwin.com, ook met ilsevanelleswijk.nl begonnen. De hoogste tijd voor een ondernemersupdate. Hoe gaat het nu? Ben ik tevreden? En wat wil ik nog meer?

Waarom ik met ilsevanelleswijk.nl begon

Eerst even terug naar het begin en de reden dat ik met ilsevanelleswijk.nl begon. InteriorTwin bestond al een tijdje, maar in 2018 heb ik hard gewerkt aan een strategie en merkte ik dat zowel de bezoekers als inkomsten uit de blog hard toenamen. Tegelijkertijd kreeg ik veel vragen van collega’s uit mijn omgeving. Bloggers, Instagrammers, webshops en interieurontwerpers wilden graag van mij weten hoe ik zo hard groeide, maar ook hoe ze online meer klanten en opdrachten kunnen krijgen.

Met een achtergrond als business coach vind ik het hartstikke leuk om anderen te helpen. Tegelijkertijd moet ik natuurlijk ook zakelijk denken: andere collega’s helpen is natuurlijk fijn, maar ik steek heel veel tijd en geld in mijn eigen ontwikkeling. Het is dan toch ook niet verkeerd om voor mijn kennis iets terug te vragen?

Daarom heb ik begin 2019 ilsevanelleswijk.nl opgericht. Met een online cursus om de basis over bloggen, Google en Pinterest te leren. Deze basis is heel belangrijk voor elke (online) ondernemer. Daarnaast geef ik één op één coaching door ondernemers aan een online strategie te helpen. Deelnemers aan de online cursus en coachingsessie ontvangen elke maand een nieuwsbrief van mij met super waardevolle tips en nieuwtjes. En voor wie nog niet zover is om in zijn (toekomstige) bedrijf te investeren deel ik gratis tips op de blog en Instagram.

Hoe bevalt het tot nu toe?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het een uitdaging vind om 2 bedrijven te combineren. Zeker in het begin had ik er moeite mee een goede tijdsverdeling te vinden, inmiddels lukt dat steeds beter. In het begin heb ik ook best geworsteld met hoeveel tijd ik aan ilsevanelleswijk.nl wilde besteden.

Ik heb altijd het gevoel gehad dat InteriorTwin.com mijn ‘kindje’ is. Vanuit de kennis die ik als fulltime blogger heb is ilsevanelleswijk.nl gerold. Mijn cursisten en ook ondernemers uit mijn omgeving zijn hier heel enthousiast over en vragen waarom ik niet meer met ilsevanelleswijk.nl doe. Feit is dat hoe meer tijd ik aan ilsevanelleswijk.nl besteed, hoe minder tijd ik aan InteriorTwin.com kan besteden. En ik ben er inmiddels wel achter dat ik dat niet wil.

Het heeft dus mijn focus om mooie content te blijven maken voor InteriorTwin.com. Daarnaast vind ik het ook hartstikke leuk om tips over bloggen, social media en ondernemen te delen op ilsevanelleswijk.nl. Maar om heel actief te gaan netwerken om meer klanten te krijgen voor ilsevanelleswijk.nl, daar heb ik niet zoveel zin in. Liever blijf ik doen waar ik goed in ben en energie van krijg: mooie content maken en focussen op groei met de blog.

Volgens mij is dat het beste visitekaartje wat er is. Het inkomen wat ik uit InteriorTwin haal is voor mij voldoende, maar natuurlijk is het inkomen wat ik uit ilsevanelleswijk.nl haal een mooi extraatje. Maar dat is geen doel op zich. Ik ben tevreden met hoe het gaat. Natuurlijk vind ik het wel hartstikke leuk om andere bloggers en ondernemers te coachen met hun online business. Daar krijg ik veel energie van en ik vind het super leuk om de groei van mijn cursisten te volgen.

Verder vind ik het soms lastig welke informatie ik ‘gratis’ deel. Ik heb zoveel te vertellen en wil zo veel delen, als ik zou willen zou ik elke week meerdere blogs over bloggen en online zichtbaarheid kunnen schrijven. Ik word echt blij van dit soort blogs. Maar het zou natuurlijk dom zijn om al mijn kennis gratis weg te geven. Ik heb zelf flink in deze kennis geïnvesteerd en test daarnaast volop wat voor mij werkt. Dus ik moet vaak op de rem trappen bij mijzelf. Daarom hou ik ook zo van strategiesessies, daar hoef ik niet op de rem te gaan staan. Het allermooiste vind ik dat één van de allereerste deelnemers aan een strategiesessie al heeft aangegeven volgend jaar een tweede sessie bij mij te willen boeken. Dan kunnen we nog verder de diepte in, ik heb er nu al zin in!

Hoe nu verder?

Zoals ik al zei vond ik het in het begin best lastig een balans te vinden tussen beide bedrijven, maar lukt het steeds beter die te vinden. De focus blijft voorlopig op InteriorTwin.com liggen. Dit bedrijf staat het beste, hier haal ik het meeste inkomen uit, ik vind het leuk om over mijn passie voor interieur te kunnen schrijven en wat ik een belangrijk voordeel vind: de kennis die ik hiervan leer kan ik heel makkelijk op ilsevanelleswijk.nl delen. Praktijkervaring werkt wat mij betreft toch het beste.

Dus hier zal voorlopig ongeveer 1 x in de 2 weken een nieuwe blog verschijnen, deel ik elke maandag een tip op Instagramstories en gaat er elke maand een waardevolle nieuwsbrief uit naar mijn cursisten. Hier kies ik elke maand 1 tip uit die ik ook deel met iedereen die zich op de algemene nieuwsbrief op ilsevanelleswijk.nl heeft aangemeld. En natuurlijk hoop ik dat jullie je massaal aanmelden voor de online cursus of strategiesessie, want daarin heb ik echt super veel waardevolle informatie te delen.

Het liefst zou ik natuurlijk zien dat ik daarnaast elke maand 2 sessies kon geven en 5 cursussen verkoop. Dat is een doel wat ik voor ik hiermee startte met mijn businesscoach heb gesteld. Sommige maanden lukt dit, maar sommige maanden verkoop ik helemaal niks. Dat is niet erg. Inmiddels ben ik erachter dat ik ilsevanelleswijk.nl leuk vind voor erbij, maar er niet teveel focus op wil leggen. Ik wil vooral dat dit leuk blijft om te doen, zonder de druk te voelen van iets te moeten verkopen. In mijn laatste blog over de blokkade op Pinterest hebben jullie ook kunnen lezen hoe kwetsbaar een bedrijfsonderdeel opeens kan zijn en daarom wil ik vooral niet teveel druk erop leggen. En omdat InteriorTwin.com zo succesvol is, is het financieel gelukkig ook niet nodig.

Het belangrijkste voor mij is dat ik er plezier en vertrouwen in heb. Ik vind het leuk om informatie te delen en jullie te helpen. En natuurlijk ook fijn: wie ik tot nu toe heb kunnen helpen is daar heel enthousiast over. Dus ik ga gewoon verder op deze manier. Ik word altijd heel blij van jullie berichten dat jullie mijn blogs en Instagramstories zo waardevol vinden. Blijf mij dus ook vooral berichten sturen, dan blijf ik ook tips met jullie delen!

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.