Ik heb zo’n fijne tip tegen achtergrondgeluid en andere herrie op het (thuis)kantoor die ik graag wil delen.

Door de Coronacrisis werkt mijn man nu ook thuis en werken we samen vanuit 1 ruimte. Logisch, deze ruimte is geschikt voor al onze apparatuur en zo kunnen we werk en privé ook vanuit huis gescheiden houden.

In het begin vond ik het heel gezellig dat mijn man thuis werkte, maar al snel werd ik er gek van. Hij is vaak aan het bellen en daardoor heb ik veel last van geluid.

Ik ben zelf hoogsensitief en kan daardoor slecht tegen omgevingsgeluiden. Ik raak daar snel moe, afgeleid en overprikkeld van en ik merkte al snel dat ik veel minder productief ben.

Een plan voor een tweede kantoor begon langzaam vorm te krijgen, maar waar dan? En hoe dan? En hoeveel tijd en geld zou dit gaan kosten?

Gelukkig bleek er een makkelijkere oplossing!

Noise Cancelling koptelefoon

Sinds vorige week heb ik de Sony WH-1000XM3, oftewel een draadloze koptelefoon met Noise Cancelling.

Deze draadloze bluetooth koptelefoon zorgt ervoor dat zodra je deze opzet omgevingsgeluiden worden gefilterd. Ik hoor nog wel iets, maar zo zacht dat ik er geen hinder van ondervind en dit mij veel minder energie kost.

Dit is een over-ear koptelefoon. De oorschelpen zitten dus over je oren heen, waardoor je deze nauwelijks voelt en je de koptelefoon zonder problemen uren draagt.

werken thuiskantoor zonder herrie

Er zitten veel technische voordelen aan deze koptelefoon, zoals bluetooth. Zo kan ik naar Spotify luisteren op de koptelefoon en mijn man tegelijkertijd naar zijn favoriete radioprogramma via de speakers en is er geen discussie meer welke muziek we luisteren.

De koptelefoon laadt snel op, is te bedienen met een touchpad op de oorschelpen en heeft een ingebouwde microfoon waardoor je er ook mee kan bellen.

Ik ben vanaf dag 1 super blij met mijn draadloze koptelefoon en kan het iedereen aanbevelen.

Aan het einde van de werkdag ben ik niet meer uitgeput door alle omgevingsgeluiden en ik ben veel productiever op een werkdag.

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.