Eind vorig jaar kocht ik de AYOlite lichttherapiebril via Bol.com. In dit artikel deel ik graag mijn ervaringen met deze bril.

Ik ben zelf erg gevoelig voor een winterdip. De combinatie van weinig zon en korte dagen zorgen ervoor dat ik erg neerslachtig, futloos en moe kan zijn.

Ook al doe ik mijn best zo veel mogelijk zonlicht te pakken, dit is gewoon niet mijn favoriete seizoen. Ik wandel zo’n 10.000 stappen per dag en kom echt wel voldoende buiten, maar het is gewoon niet genoeg.

Ik zag regelmatig een advertentie van de AYOlite lichttherapiebril voorbij komen en dit had mijn nieuwsgierigheid gewekt. Vooral omdat ik al positieve ervaringen kende over een daglichtlamp, maar ik mijzelf nog niet voor zo’n lamp zag zitten, was ik benieuwd naar deze bril. Groot voordeel van deze bril is dat je gewoon kunt blijven doen wat je normaal doet en dat de bril na 20 minuten automatisch stopt.

De AYOlite bril kan helpen bij een winterdip, maar ook bij slaapproblemen, vermoeidheid, jetlag, verbeteren van sportprestaties, extra energie en werken in ploegendiensten.

Op bol.com word de AYOlite lichttherapiebril beoordeeld met een 4,9 van 5 sterren. Ik was dan ook erg benieuwd naar de bril. Nu ben ik erg blij dat ik de bril besteld heb, want ik merk echt verschil!

Wat vind ik van de AYOlite lichttherapiebril?

Over het algemeen ben ik erg blij met de AYOlite lichttherapiebril. Alhoewel aan het dragen wat nadelen zitten (hier vertel ik later in het artikel meer over) heb ik wel het idee dat de bril ‘iets’ doet.

Ik gebruik de bril nu zo’n 2 maanden. Ik draag de bril zo’n 4 a 5 dagen in de week in de ochtend 20 minuten lang.

review ayolite daglichttherapiebril

Normaal duurt mijn winterdip een hele tijd, maar nu begon ik mij begin januari al lichter en energieker te voelen. Dit ben ik niet gewend en het is natuurlijk moeilijk meetbaar of dit het resultaat van de AYOlite lichttherapiebril is. Het enige wat ik kan doen is constateren dat ik mij energieker voel dan andere jaren, nadat ik een paar weken deze bril gebruik.

Ook voel ik mij minder neerslachtig en zit ik lekkerder in mijn vel.

Ik voel minder de behoefte om in de middag te slapen en heb regelmatig nog zin om een klein klusje te doen. Normaal ben ik door mijn chronische vermoeidheid ’s middags uitgeput en doe ik niks meer, dus dit is een enorm verschil voor mij.

ik heb echt nog wel slechte dagen en er zijn genoeg dagen dat ik ’s middags uitgeput ben en niks meer kan. Maar dat er (best wat) middagen zijn dat ik mij goed voel en energie heb om iets te doen is echt een winst voor mij.

De bril is licht om te dragen en je kunt de meeste dingen blijven doen die je normaal gesproken ook doet. Alhoewel dingen als aankleden en haren borstelen toch wel lastig zijn op het moment dat je de bril draagt, kan er heel veel wel.

De bril komt met een handige bewaarkoker waardoor je hem veilig kunt opbergen.

Wat zijn de nadelen van de lichttherapiebril?

Bij de informatie over de lichttherapiebril wordt gesuggereerd dat je alles kunt blijven doen met de bril, omdat hij door de flexibele bril op elk hoofd past. Nu heb ik een vrij klein hoofd / kleine oren en zit de lichttherapiebril bij mij niet ideaal. Hij blijft niet goed achter mijn oor haken, waardoor de bril continue scheef zakt.

Daarnaast draag ik de bril ’s ochtends als het nog donker is. Tenzij ik alle lampen in huis op maximale stand zet zie ik tijdens het dragen van de lichttherapiebril van AYOlite de rest van de verlichting niet goed en is alles om mij heen een schemerige waas. Dit heeft al voor meerdere blauwe plekken gezorgd omdat ik tegen deuren en tafels ben aangelopen.

Inmiddels heb ik een ochtendroutine gevonden zoals het ontbijt bereiden en ontbijten, die prima werkt en waarbij ik de bril kan dragen en niet stil hoef te zitten. Maar dit was dus wel even zoeken en ik moet er altijd voor waken dat de bril niet afzakt of dat ik ergens tegenaan loop.

Ook vind ik het jammer dat je geen waarschuwing krijgt wanneer de batterij bijna leeg is. Hierdoor komt het soms voor dat ik de bril nog geen 5 minuten op heb en dat deze opeens leeg is en aan de oplader moet. Zo kan ik mijn sessie van die dag niet afmaken en dit vind ik erg jammer.

En de bril is natuurlijk niet echt goedkoop. Voor mij is de bril toch het geld waard, omdat ik mij echt fitter en positiever voel dankzij de bril. Maar ik kan mij voorstellen dat mensen dit bedrag als een drempel ervaren om de bril te kopen.

Ik ben, ondanks wat minpunten, heel blij met de AYOlite lichttherapiebril. Hij doet wat hij moet doen, namelijk ervoor zorgen dat ik minder last heb van mijn winterdip. Ik voel mij energieker, positiever en hoef niet meer elke middag een middagdutje te doen.

Is de AYOlite lichttherapiebril ook wat voor jou? Mocht je hem bestellen bij Bol.com dan zou ik het waarderen als je dat via deze link doet. Ik ontvang dan een kleine commissie over je aankoop, maar jij betaalt hier niks extra’s voor. Dankzij dit soort commissies kan ik de kosten voor deze website betalen en reviews als dit blijven delen.

Liefs, Ilse

getest lichttherapiebril

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.