Al een tijdje wilde ik graag een verzwaringsdeken uitproberen. Ik hoorde in mijn omgeving positieve geluiden over beter slapen onder een verzwaringsdeken en ik was benieuwd hoe ik dit zou ervaren.

Voor mijn verjaardag heb ik van mijn man verzwaringsdeken ELLA van 7 kg cadeau gekregen en ik deel graag mijn ervaringen met dit verzwaringsdeken. (Budgettip: tegenwoordig verkoopt de Action -alleen online- ook een verzwaringsdeken. Deze is stukken goedkoper en, volgens een vriendin van mij, net zo goed!)

Ervaringen anderen

Voor ik een verzwaringsdeken uit heb gekozen heb ik eerst via Instagram ervaringen aan anderen gevraagd. De reacties waren erg divers. De één is er heel erg blij mee en kan niet meer zonder, terwijl een ander er claustrofobisch van werd en het helemaal niks vond.

Ik was dan ook erg benieuwd hoe het mij zou bevallen.

Keuze verzwaringsdeken

Via Instagram kreeg ik al verschillende tips voor verzwaringsdekens, maar veel van die dekens vond ik erg duur. Ik ben op onderzoek uitgegaan en stuitte op het iets goedkopere ELLA verzwaringsdeken van 7 kg.

De reviews van dit merk waren goed, het enige verschil met de duurdere merken is dat er minder diversiteit in de keuze voor het gewicht van het verzwaringsdeken is en dat er minder keuze uit de kleuren hoezen om het verzwaringsdeken is.

Verder is de werking van dit budget verzwaringsdeken precies hetzelfde als de beste duurdere verzwaringsdekens. De vulling bestaat uit glasparels, wat het beste is voor een verzwaringsdeken.

Ook bestaat het deken uit 7 lagen, wat zorgt voor de beste drukverdeling over het hele lichaam.

Eerste nacht onder zwaartedeken

Op aanraden van Mirjam, die al eerder over haar ervaringen met een verzwaringsdeken schreef, heb ik eerst een paar uur onder een zwaartedeken op de bank gezeten om aan het gewicht te wennen.

Ik vond het gewicht eigenlijk reuze mee vallen. Het viel mij op dat er direct een gevoel van kalmte en rust over mij heen kwam zodra ik onder het verzwaringsdeken kroop. De eerste indruk was dan ook goed.

verzwaringsdeken ella beter slapen minder angst stress

Daarom besloot ik meteen die nacht ook onder het deken te slapen. Ook in bed voelde ik mij weer heel kalm en had het verzwaringsdeken een heel geruststellend gevoel.

Ik heb heerlijk geslapen onder het verzwaringsdeken en had een gevoel van geborgenheid. In eerste instantie voelde ik mij erg uitgerust bij het wakker worden. Maar tegelijkertijd merkte ik ook enorme spierpijn in mijn lichaam.

Deze spierpijn voelde net wat anders dan anders. Het is een beetje te vergelijken met het gevoel na een stevige massage. Daarnaast viel het mij op dat mijn kaken bij het wakker worden geen pijn deden. Het klinkt misschien gek, maar ik heb altijd spanning in mijn kaken zitten, waardoor ik hier altijd wat pijn ervaar.

Ook merkte ik dat ik heel helder in mijn geest was. Door mijn chronische ziekte word ik vaak wakker met een wazig gevoel en een hoofd vol watten, waardoor ik mij moeilijk kan concentreren. Nu werd ik juist heel helder wakker.

Het klinkt gek, maar ondanks de pijn was het gevoel bij het wakker worden heerlijk en begon ik fijn aan de dag. Helaas zorgde de spierpijn er wel voor dat ik weer snel vermoeid was. Ik was dan ook benieuwd hoe ik de komende dagen het slapen onder een verzwaringsdeken zou ervaren.

Review verzwaringsdeken Ella

Inmiddels gebruik ik het verzwaringsdeken Ella een paar maanden en eigenlijk kan ik niet meer zonder. Na de eerste nacht heb ik geen last van spierpijn gehad, maar wel stukken beter geslapen. Alleen toen wij een week op vakantie waren sliep ik zonder dit deken en ik sliep meteen minder goed.

Op het moment dat ik onder het verzwaringsdeken kruip heb ik een gevoel van geborgenheid en ontspanning. Het is net of je een stevige knuffel krijgt. Ik heb regelmatig last van angst en stress, maar onder een zwaartedeken ontspan ik al snel.

Ik val sneller in slaap en slaap ook beter door. Ik droom voor mijn gevoel meer dan eerst, maar ik zie dit als iets goeds omdat ik beter de dag verwerk.

Ik word uitgerust en helderder wakker en kan mij gedurende de dag beter concentreren.

Eigenlijk ondervind ik geen nadelen van het verzwaringsdeken en alleen maar voordelen. Ik heb mij geen moment claustrofobisch gevoeld en vind het heerlijk slapen.

verzwaringsdeken ella 7 kg vrouwen

Op warme dagen is het verzwaringsdeken wel warm en slaap ik er niet volledig onder, maar dit doe ik onder een normaal deken ook nooit.

Ook het uitwassen van het verzwaringsdeken is makkelijk, omdat je de hoes heel makkelijk los maakt. En je maakt de katoenen hoes heel makkelijk aan het verzwaringsdeken vast met een aantal knopen. Daarna hoef je alleen nog de rits dicht te doen en is het verzwaringsdeken weer lekker fris.

Ik wil nog wel een tweede katoenen hoes bij kopen, zodat ik wat meer tijd voor het uitwassen van de hoes heb.

Het verzwaringsdeken bevalt dus hartstikke goed en ik wil niet meer zonder. Sterker nog, mijn man gaat ook een verzwaringsdeken voor mannen kopen. En een stiekem bijkomend voordeel is dat we nu nooit meer ruzie hebben over het dekbed, omdat we allebei een eigen dekbed hebben.

Als interieurfreak heb ik er wel een tweede normaal dekbedovertrek overheen liggen, omdat ik dit toch het mooist vind. Maar wie weet komen er ook voor verzwaringsdekens steeds mooiere hoezen op de markt.

Zou een verzwaringsdeken iets voor jou zijn?

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.