Soms is het moeilijk om naar je intuïtie te luisteren. Als je druk bent of even niet lekker in je vel zit is het moeilijk om je innerlijke stem te horen.

Je innerlijke stem brengt zoveel wijsheid met zich mee en op zulke momenten is het juist belangrijk meer bij je intuïtie stil te staan. Deze Intuïtie kit kan je helpen beter te luisteren naar je innerlijke stem. In dit artikel vertel ik je er graag meer over.

Waarom is het belangrijk naar je innerlijke stem te luisteren?

Je innerlijke stem hoor je niet letterlijk praten. Als je de tijd en rust neemt en open staat voor je innerlijke stem dan kan je intuïtie je aanwijzingen geven. Bijvoorbeeld door emoties, gedachtes of een gevoel kan je innerlijke stem je een richting op duwen.

Je innerlijke stem is je intuïtie, het zijn twee begrippen die naast elkaar worden gebruikt maar waarmee hetzelfde bedoeld wordt.

Ik heb al veel belangrijke beslissingen op basis van mijn intuïtie genomen. Juist als het verstand – en de mensen om mij heen – nee zeggen, dan probeer ik extra goed naar mijn innerlijke stem te luisteren. Mijn innerlijke stem is namelijk nog weleens eigenwijs, maar heeft meestal wel gelijk.

Bijvoorbeeld toen ik mijn vaste en vertrouwde baan wilde opgeven om gezondheidsredenen. Mijn verstand en omgeving zeiden nee, mijn intuïtie zei ja. Toegegeven, het koste heel wat strijd: maar het was de beste keuze ooit. Ondanks dat ik nog steeds gezondheidsproblemen heb ben ik als eigen baas gelukkiger dan ooit.

Ook toen ons huidige huis gebouwd werd schreeuwde alles in mij dat dit ons huis was. Maar de bouw zou nog lang duren, het was crisis en er waren vele onzekerheden. Mijn man stond achter mij, maar in onze omgeving snapte niemand dat wij dit huis kochten. Logisch gezien was het ook geen verstandige keuze en ook praktisch gezien was het midden in de crisis moeilijk de financiering rond te krijgen.

Achteraf gezien was het huis een super goede keuze. Niet alleen is dit echt ons huis (wij hebben ons allebei nog nooit zo thuis gevoeld op een plek), ook financieel bleek het een hele goede keuze.

Mijn intuïtie heeft mij dus al meerder grote goede keuzes laten maken, die verstandelijk gezien helemaal niet zo logisch zijn.

Ik vertrouw dan ook op mijn innerlijke stem en weet dat mijn intuïtie mij vaak op het goede pad stuurt. Natuurlijk maak ik belangrijke keuzes niet enkel op gevoel en denk ik er ook goed over na, maar mijn intuïtie is wel een belangrijke leidraad.

Verhoog je innerlijke stem met de intuïtie kit

Soms is het moeilijk om je innerlijke stem te horen. Zeker als je druk bent of niet lekker in je vel zit kan je het gevoel met je intuïtie kwijt raken.

Zelf ben ik na een drukke werkdag vaak zo overprikkeld dat mijn innerlijke stem heel ver weg is. In plaats voor de goede dingen te kiezen is het dan heel verleidelijk om de tv aan te zetten met mobiel in de hand en een reep chocola op te eten. De rest van de dag voel ik mij dan meestal niet veel beter.

Veel beter is het om even de tijd te nemen voor mijzelf en juist naar mijn innerlijke stem te luisteren. Maar dit is heel moeilijk als je overprikkeld bent. Soms voel ik mij te onrustig om te mediteren, alhoewel een spijkermat mij wel helpt sneller te focussen.

Daarom vind ik het interessant om andere manieren te ontdekken om te ontspannen en mijn innerlijke stem te (her)ontdekken. Ik ontving van Happinez deze Intuïtie kit die je helpt de tijd te nemen om jezelf naar binnen te keren en naar je intuïtie te luisteren.

De intuïtie kit bevat een saliebundel, Palo Santo, een amethist en 2 x seleniet.

Deze kit kan je het beste gebruiken in combinatie met een derde oog meditatie, Het derde oog staat voor je intuïtie. Bij de intuïtie kit zit een uitleg hoe je een derde oog meditatie kunt doen. Zelf vind ik het prettiger om via Spotify een derde oog meditatie op te zoeken die mij tijdens de meditatie begeleid.

Zet ook een aansteker, een vuurvaste schaal en een schaaltje met water klaar. De saliebundel en Palo Santo ga je namelijk aansteken. Het schaaltje met water is vooral uit voorzorg bedoelt, maar beter safe than sorry.

Je steekt eerst de saliebundel aan. Zorg dat de bundel iets rookt, maar niet vlamt. Hiermee kan je alle hoeken in de ruimte reinigen of je eigen aura. Met een salie bundel reinig je de omgeving.

innerlijke stem verhogen met intuitiekit

Als je met dit ritueel klaar bent steek je de Palo Santo aan. Zorg ook dat deze iets rookt en ga hier vervolgens alle hoeken in de ruimte mee langs of reinig je eigen aura. De Palo Santo zorgt voor positieve energie, vergroot je spirituele inzicht en maakt de meditatie makkelijker.

Zelf ervaar ik dit ritueel met de saliebundel en Palo Santo als enorm rustgevend. Normaal als ik overprikkeld aan een meditatie begin vind ik het heel lastig om de meditatie af te maken. Dit ritueel zorgt ervoor dat ik al geleidelijk aan ontspan en tot rust kom, zodat ik vol overgave aan de meditatie kan beginnen.

Voor de meditatie zet ik een derde oog meditatie aan en leg ik de 2 seleniet edelstenen aan mijn blote voeten. De amethist edelsteen leg ik in mijn handpalm.

Amethist helpt je om tot rust te komen en intuïtie te versterken. De energie van deze steen helpt je om open te staan voor nieuwe inzichten. Seleniet heeft kalmerende werking. Door deze edelstenen aan je voeten te leggen kan negatieve energie sneller worden afgevoerd.

Door deze rituelen uit te voeren ervaar ik de meditatie een stuk intenser. De rust en stilte die ik tijdens de meditatie ervaar zorgen ervoor dat ik veel beter kan aarden. Na de meditatie sta ik veel dichter bij mijn gevoel en hoor ik mijn innerlijke stem weer.

De Intuïtie kit is wat mij betreft een dikke aanrader om als afwisseling op je normale meditatie toe te voegen. De routine zorgt ervoor dat je tot rust komt. Zeker als je een belangrijke beslissing moet nemen is de intuïtie kit handig om je innerlijke stem naar boven te brengen.

Gebruik jij edelstenen of andere hulpmiddelen bij je meditatie?

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.