Ik ben gek op lezen! Vroeger las ik heel veel en de laatste tijd, met mijn zomerstop op Instagram, heb ik het weer helemaal opgepakt en lees ik elke dag wel een uurtje (of meer) een ontspannend boek.

Feelgoodromans zijn mijn favoriet en vroeger had ik boekenplanken vol met deze boeken. Tegenwoordig lees ik romans alleen nog maar op de e-reader (deze e-reader vind ik heel fijn). Dit bespaart niet alleen heel veel ruimte aan boeken, maar je hebt boeken ook direct in huis.

En als je veel leest is een e-reader uiteindelijk ook heel goedkoop. Ik heb een Kobo Plus abonnement en kan daarmee heel veel boeken lezen voor 12,99 euro per maand. Op de lange duur is dit dus een stuk goedkoper dan elke keer opnieuw paperbacks in de winkel kopen.

Ik deel graag mijn favoriete feelgoodromans:

1. Alle boeken van Jill Mansell

Jill Mansell is by far mijn favoriete schrijfster. De boeken van Jill Mansell zijn op een luchtige en vlotte manier geschreven en de boeken zitten vol humor, vriendschap en liefde. Ik lees al haar boeken in één ruk uit. Zij is ook de enige schrijfster van wie ik nog boeken in paperback heb, alhoewel ik haar nieuwste boeken tegenwoordig ook voor de e-reader bestel.

Ik heb niet één favoriet boek van haar, want al haar boeken zijn steengoed. Sommige boeken heb ik al wel 10 keer gelezen en ze blijven gewoon heerlijk om te lezen.

2. Virgin River – Robyn Carr

Misschien ken je de Virgin River serie wel van Netflix, maar eerlijk gezegd vind ik de boeken altijd beter dan series op tv. De serie heb ik dan ook niet gezien (ik heb niet eens Netflix), maar de boeken vind ik geweldig.

De serie bestaat (tot nu toe) uit 20 boeken die heel ontspannend lezen. Het verhaal begint met Mel en Jack en hun romance in het kleine plaatsje Virgin River. Maar het draait niet alleen om Mel en Jack, in de boeken maak je ook uitgebreid kennis met andere personages. Alhoewel de romance misschien redelijk voorspelbaar is, zijn alle verhalen eromheen dat niet altijd.

Deze serie leest makkelijk weg, is heerlijk romantisch en meeslepend en als je eenmaal begonnen bent met lezen leg je het boek niet zomaar weg. De boeken lees je gratis met een Kobo Plus abonnement.

3. Thunder Point – Robyn Carr

Als je de Virgin River serie leuk vindt, dan vindt je Thunder Point vast ook leuk. Ander dorpje, andere personages, maar wederom een serie van 9 boeken met hartverwarmende personages, meeslepende verhalen in een karikteristiek dorpje.

Kortom, heerlijke feelgood boeken om bij te ontspannen en weg te dromen. Ik heb ze alle 9 binnen 3 weken uitgelezen in elk vrij minuutje dat ik had!

4. De zeven zussen – Lucinda Riley

De zeven zussen is een serie van – tot nu toe – zeven boeken over de zeven zussen, geadopteerd door Pa Salt. Na het overlijden van Pa Salt gaan de zussen één voor één op zoek naar hun verleden. De boeken switchen dus steeds tussen heden en verleden, waardoor er twee verhaallijnen door elkaar lopen.

Ik heb de boeken in één keer uit gelezen. Ze lezen makkelijk weg, de verhaallijnen zijn boeiend en vooral de verhalen uit het verleden vond ik erg intrigerend om te lezen. Helaas is Lucinda dit jaar overleden. Ze was nog bezig aan boek 8, het boek over Pa Salt. Haar zoon gaat dit boek afmaken en ik ben erg benieuwd naar dit boek.

5. Familie Bridgerton – Julia Quinn

Ook de serie boeken over de familie Bridgerton ken je misschien van Netflix, maar zelf lees ik het liefst de boeken. Deze historische feelgoodromans laten je dromen over oude tijden en gebruiken, pracht en praal, geweldige japonnen en meer. Natuurlijk allemaal als achtergronddecor voor de romances van de familie Bridgerton, 4 dochters en 4 zoons die één voor één de liefde vinden, met bijbehorende intriges en gebruiken uit de ‘goede oude tijd’.

Wil je heerlijk wegdromen bij mooie verhaallijnen en vriendelijke personages dan is deze serie zeker een aanrader.

Met al deze boeken heb je dagen (of beter gezegd maanden) leesplezier als je ook van heerlijke feelgoodromans houdt. Lees jij liever iets met meer inhoud? Dan zijn deze boeken over positiviteit misschien wel wat voor jou.

Ik hoop dat als binnenkort mijn zomerstop van Instagram voorbij is ik niet weer uren verspil op mijn mobiel maar lekker blijf lezen. En als dat zo is dan komt er vast binnenkort weer zo’n lijstje met favorieten aan!

Welke feelgood roman zou jij mij aanraden?

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.