Benieuwd naar de beste manieren om te ontspannen na een drukke werkdag? Dit is mijn top 5.

Pfff, weer een werkdag voorbij. Sommige dagen zit het mee, maar sommige dagen zit het tegen en zou ik het liefst meteen in bed kruipen na een werkdag.

Of nog beter, met een reep chocola mijn favoriete serie kijken onder een dekentje en de bank niet meer afkomen tot het echt tijd is om naar bed te gaan.

Sommige dagen geef ik hieraan toe, maar hierdoor voel ik mij echt niet beter aan het einde van de dag. Op andere dagen kies ik voor meer constructieve manieren die wel helpen om echt te ontspannen.

Benieuwd naar mijn ultieme manieren om te ontspannen na een drukke werkdag? Ik deel ze graag met je.

1. Lees een ontspannend tijdschrift

Tegenwoordig koop ik regelmatig de Flow of Happinez. Dit is echt mijn nummer 1 manier om te relaxen na een lange werkdag.

Als je leest over selfcare, mindfulness en ontspanning dan word je daar vanzelf rustig van. Ik merk dat ik beter op mijn ademhaling let, een lekker kopje thee erbij pak en kaarsen aansteek om het echt gezellig te maken.

Binnen no time voel ik mij na het lezen van een tijdschrift weer een stuk beter!

ontspannen na drukke werkdag

2. Creatief aan de slag

Om een drukke dag achter je te laten en te ontspannen kan je ook aan de slag met iets creatiefs. Zelfs ga ik bijvoorbeeld aan de slag met een breiwerk om mijn hoofd weer leeg te maken.

Andere dingen die je kan doen om na een lange dag je hoofd leeg te maken zijn schrijven (bijvoorbeeld in vorm van een mini dagboek of scrapbooking), schilderen en het zorgen voor je urban jungle. Want wie ontspant er nou niet van het zorgen voor plantjes?

3. Een warme douche

Iedereen heeft zijn eigen rituelen na een drukke dag en iets wat bij mij altijd goed helpt is een warme douche.

Ik spoel de dag als het ware van mij af. Klachten als hoofdpijn, gespannen schouders en pijn in de rug worden een stuk minder na een warme douche.

Soms neem ik ook een bad met dit speciaal gemaakte badzout om echt tot rust te komen, maar dat doe ik alleen als ik genoeg tijd over heb.

4. Een wandeling buiten

Niks zo lekker om even een rondje buiten te wandelen. Ik doe het meestal met onze hond Jackie, maar dit kan je natuurlijk ook prima alleen.

Als je buiten wandelt let dan op de kleine dingen: een fluitende vogel, bloemen in bloei of de vorm van de wolken in de lucht. Wedden dat je hiervan weer helemaal tot rust komt?

5. Tijd voor een adempauze

Een momentje voor een meditatie is ook iets wat soms goed kan helpen. Soms, want net zo vaak ben ik gewoon te moe en val ik in slaap tijdens de meditatie.

Is dat erg? Nee, niet perse. Maar het liefst focus ik mij natuurlijk op mijn ademhaling, zodat ik mij echt relaxed voel na een meditatie. Want van een powernap knap ik niet altijd op moet ik eerlijk zeggen.

Daarom sla ik een meditatie over als ik echt te moe ben, maar op andere dagen vind ik het een hele fijne manier om te ontspannen.

Dit zijn mijn 5 ultieme manieren om te ontspannen na een drukke werkdag. Natuurlijk probeer ik zo’n drukke dag het liefst te voorkomen met deze tips om zo productief mogelijk te werken. En voldoende bewegen tijdens een werkdag is net zo belangrijk om aan het einde van de dag nog energie over te hebben.

Wat is jouw favoriete manier om te ontspannen na een drukke dag?

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.