Af en toe verdien je gewoon een leuk cadeau. Omdat je hard hebt gewerkt, een mooie mijlpaal hebt bereikt of juist omdat je even niet lekker in je vel zit.

Soms koop ik bewust iets leuks voor mijzelf, omdat ik het even nodig heb of vind dat ik het verdiend heb. En zeg nou zelf, jezelf iets cadeau doen klinkt toch veel leuker dan iets ‘zomaar bestellen’?

Ik heb een aantal dingen waar ik altijd wel blij van word en mijzelf dus regelmatig op trakteer. Gewoon, om even stil te staan bij een bijzonder moment of juist voor een positief tintje wanneer ik wat somber ben.

Dit zijn mijn favoriete cadeaus om aan jezelf cadeau te geven:

1. Planten

Ik kan mij eigenlijk niet voorstellen dat je niet blij wordt van planten. Ik word er in ieder geval heel gelukkig van.

De meeste planten die ik koop zijn tien of hooguit twintig euro per stuk. Maar heel soms wil ik mijzelf op een iets duurdere plant trakteren en dat voelt dan echt heel speciaal.

Ook heb ik mijzelf al af en toe de groene kneusjesbox cadeau gedaan. Dit is een plantenbox met 10 tot 12 planten. Het is een verrassing welke planten je krijgt en daarom is dit een perfect cadeau voor jezelf.

2. Een goed boek

Ik ben gek op lezen op deze site vind je al flink wat favorieten terug, zoals mijn favoriete feelgood romans en boeken voor een positieve mindset.

Een boek koop ik niet zomaar, maar zie ik echt als een cadeautje. Zo deed ik mijzelf laatst dit boek over productiever werken cadeau en vind ik het echt een cadeautje om hier in te lezen. Ik word meteen enthousiast en krijg zin om met de tips en adviezen aan de slag te gaan.

Ben jij ook gek op lezen? Maak dan eens een lijstje met favoriete boeken aan en trakteer jezelf op speciale momenten op een favoriet boek.

3. Een mooi kledingstuk

Sinds ik duurzamer probeer te leven koop ik een stuk minder kleding. Kleding is niet iets wat ik zomaar koop, maar ik denk er goed over na en ben heel bescheiden met wat ik koop.

Alhoewel ik nog steeds ‘fast fashion’ koop, omdat ik de duurzame mode vaak nog niet mooi vind, doe ik hier veel langer mee en vervang ik eigenlijk pas iets als het echt versleten is. In winkels als de Primark en H&M kom ik niet meer, maar met kleding van bijvoorbeeld Vero Moda kan ik jaren doen.

Voor mij voelt een nieuw kledingstuk dus echt als een cadeautje. Deze tip gaat misschien minder op als je wekelijks of maandelijks nieuwe kleding voor jezelf koopt, maar als je hier ook spaarzaam mee om gaat dan kan je op een bijzonder moment jezelf trakteren op een nieuw kledingstuk.

Mijn laatste aanwinst is dit heerlijke vest waar ik mijzelf helemaal in thuis voel.

4. Luxe chocola

Chocola is heerlijk en altijd een goed idee. Bij de wekelijkse boodschappen zit regelmatig een reep chocola, dus dat is niet heel bijzonder.

Maar een aantal keer per jaar haal ik echt wat speciaals. Bijvoorbeeld luxe bonbons of Lindt chocolade.

Gun jezelf dus eens echt iets speciaals en laat de reep chocola in de supermarkt lekker liggen, maar koop echt iets speciaals.

5. Mooie woonaccessoires

Heb jij een uniek woonaccessoire gezien wat je echt graag wilt hebben? Wacht dan op een bijzonder moment en geef het jezelf cadeau. Zo heb ik mijzelf vorig jaar met kerst deze handgeschilderde vaas cadeau gedaan.

Maanden eerder was ik er al verliefd op geworden. Omdat ik eigen baas ben en geen kerstpakket krijg wilde ik mijzelf graag iets bijzonders cadeau doen en dat werd deze vaas.

Als je aan een mooie woonaccessoire een bijzonder moment koppelt wordt het item nog meer bijzonder en krijgt het op deze manier nog meer waarde.

6. Tijdschriftabonnement

Om een tijdschrift te lezen moet je de tijd nemen en is het belangrijk om even rustig te gaan zitten. Alhoewel een maandelijks abonnement op een tijdschrift niks voor mij is, maand na maand hetzelfde tijdschrift verveelt voor mij persoonlijk, vind ik het wel heerlijk om een kortlopend abonnement op een tijdschrift te hebben.

Ben jij ook niet het type om elke maand hetzelfde tijdschrift te lezen, maar vind het het af en toe wel leuk? Dan is een kortlopend tijdschrift abonnement wat voor jou.

7. Dagje sauna

Ben jij ook zo iemand die vind dat je eerst hard moet werken, voor je iets echt verdiend hebt? Zo zit ik in ieder geval wel in elkaar. Een dagje sauna is de ultieme ontspanning, maar mag ik pas van mijzelf als ik iets bijzonders heb gedaan.

Bijvoorbeeld dat ene project heb afgerond of 5 kilo ben afgevallen.

Maar als het dan zover is dan is een dagje sauna het perfecte cadeau. Ik kom compleet herboren aan het eind van de dag weer thuis.

Gun jezelf ontspanning en trakteer jezelf op een dagje sauna.

8. Een lekker huispak

Iedereen verdient een lekker huispak! Na een dag hard werken is er niks zo lekker als schoenen, spijkerbroek en beha uit en lekker huispak aan.

Heb jij nog geen huispak? Trakteer jezelf dan op zo’n lekker loszittend huispak en trek hem na een dag hard werken aan.

Geef jij jezelf ook wel eens iets cadeau? En wat koop je dan voor jezelf?

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.