Als ondernemer ben je al druk genoeg. Naast het bijhouden van je core business, administratie en netwerk, moet je tegenwoordig ook online overal aanwezig zijn. Een blog voor je online vindbaarheid en zichtbaarheid, Instagram, Facebook en Pinterest.

Hoe zorg je er nou voor dat dit zo min mogelijk tijd kost, maar wel zo veel mogelijk resultaat oplevert?

In mijn werk als blogger is online zichtbaarheid voor mij extra belangrijk. Ik ben dan ook actief op bijna alle social media kanalen. In de loop der jaren heb ik een aantal trucjes ontwikkeld waardoor dit mij zo min mogelijk tijd kost. Benieuwd naar mijn tips? Ik deel ze graag met je!

3 tips om tijd te besparen op social media

1. Plan je social media in

Elke dag op social media zitten kost enorm veel tijd. Al helemaal als je keer op keer moet bedenken wat je nu weer moet plaatsen. Plan daarom je social media van te voren in. Doe dit bijvoorbeeld 1 keer in de week of 1 keer in de maand.

Er zijn veel verschillende tools hiervoor, zoals Tailwind en Later. Op Facebook kan je ook gebruik maken van de ingebouwde planningstools. Ook blogs kan je automatisch publiceren vanuit WordPress op Facebook zodra deze online komen.

Ik heb 1 uitzondering voor het automatisch inplannen van posts en dat is Instagram. Op Instagram is het voor je bereik namelijk belangrijk dat je zelf ook actief bent op het moment dat je iets plaatst. Daarom bedenk ik al wel van te voren wat ik wanneer wil plaatsen en welke tekst hierbij komt, maar ik publiceer op Instagram altijd handmatig.

2. Werk met vaste thema’s

Wil jij tijd besparen op social media? Zorg dan dat je met vaste thema’s werkt. Zo kost het veel minder tijd om te bedenken wat je nu weer moet plaatsen.

Deel bijvoorbeeld elke zondag een blog, elke maandag een mooie quote, elke woensdag een foto van een klant. Zo zijn er nog veel meer ideeën te bedenken met vaste thema’s waar je mee kan werken.

En het fijne is dat het niet alleen tijd bespaard, maar dat jouw volger ook precies weet wat wanneer te verwachten.

3. Hergebruik content

Wist je dat het helemaal niet nodig is om elke keer weer iets nieuws te bedenken? Je kan best iets wat je een aantal maanden geleden hebt gedeeld opnieuw delen. Soms met net even een andere foto of andere tekst.

Jouw volger volgt naast jou namelijk nog tientallen andere accounts. Hij of zij weet echt niet meer wat jij 3 maanden geleden hebt gedeeld. Op deze manier kan je een heleboel tijd besparen door je content opnieuw te gebruiken.

Maar overdrijf het niet. Ik volg ook bedrijven die keer op keer precies dezelfde content online plaatsen. Doe je dit te vaak in precies dezelfde samenstelling? Dan heb je kans dat het klanten gaat opvallen en dat ze besluiten om je niet meer te volgen.

Met deze tips kan je een heleboel tijd online besparen. Zo hou je tijd over om aan je bedrijf te werken en daar draait het natuurlijk uiteindelijk om!

Liefs,

Ilse

p.s. Vind jij het lastig om je strategie voor je online zichtbaarheid te bepalen? Weet je niet waar te beginnen en wat te delen? En heb je geen idee op welke social media kanalen je je moet focussen? Dan is de strategiesessie bloggen / online zichtbaarheid wat voor jou. In deze sessie gaan we één op één aan de slag met de beste online strategie voor jouw bedrijf. Ik leer je alle ins en outs over bloggen, Instagram, Facebook en Pinterest. Benieuwd of het wat voor jou is? Bekijk dan de informatie over de strategiesessie of bekijk de recensies van eerdere deelnemers.

3 tips om tijd te besparen op social media

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.