Move over Instagram en Facebook en hello Pinterest! Nee hoor, niks tegen Facebook en Instagram (Instagram is, ondanks dat ik zelf handmatig 16.000 volgers verwijderd heb, nog steeds heel belangrijk voor mij), maar als ondernemer of blogger kan je anno 2020 toch echt niet meer zonder Pinterest.

Als je meer bezoekers en klanten wilt bereiken via Pinterest dan is het belangrijk om, naast je eigen pins, ook pins van anderen te repinnen op Pinterest. Je volgers zien namelijk liever niet continue alleen maar jouw eigen foto’s voorbij komen. Tenzij je honderden unieke en inspirerende beelden uit je eigen beeldbank hebt, maar dat is meestal niet het geval.

In dit artikel wil ik je op weg helpen hoe je leuke content op Pinterest vindt om te pinnen. Dat is namelijk nog best lastig, want in jouw startpagina overzicht krijg je een verzameling pins te zien van accounts die je volgt, eerdere zoektermen en websites die je bezocht hebt. Lang niet al deze pins zijn relevant voor je eigen bedrijf of interessant voor jouw ideale klant.

En als het goed is pin je niet voor je eigen plezier, maar voor je ideale klant. Door Pinterest strategisch in te zetten kan je immers duizenden nieuwe potentiële klanten bereiken. Ik leg je graag uit hoe je inspirerende content vindt om te pinnen.

Sowieso moet je voorkomen dat je niet deze veel gemaakte fouten op Pinterest maakt, want deze helpen je echt niet verder. Ondanks dat mijn Pinterest account door een fout van Pinterest een maand lang geblokkeerd is geweest ben ik nog steeds fan van dit platform en deel ik graag mijn tips met je.

Zo vind je leuke content om te pinnen op Pinterest

Kijk bij volgend i.p.v. startpagina

Ik zei het al eerder: jouw startpagina is een verzameling van accounts die je volgt, oude zoektermen en bezochte websites. Lang niet alles is even interessant. Gelukkig is er ook het tabblad volgend. Deze vind je door op de desktop in de menubalk bovenin op ‘volgend’ te klikken of in de app boven voor ‘volgend’ i.p.v. ‘voor jou’ te kiezen. Als je hierop klikt zie je meestal veel meer interessante pins dan als je op de startpagina klikt.

Valt het tegen wat je ziet? Grote kans dat je dan nog niet zoveel relevante accounts volgt. Op de desktop krijg je bovenaan te zien wie je volgt met rechts daarvan een poppetje met een plusje. Als je hierop klikt geeft Pinterest een aantal suggesties van accounts die je zou kunnen volgen. Helaas is dit algoritme nog niet zo goed ingesteld als op Facebook en Instagram. Je krijgt veelal grote Amerikaanse accounts te zien die wellicht minder relevant zijn dan Nederlandse accounts. Toch is dit een mooi startpunt om mee te beginnen.

Kijk bij je favoriete pinners

Net gaf ik je al de tip hoe je nieuwe accounts kan gaan volgen. Maar je kan hier nog veel meer inspiratie uit opdoen. Kijk eens bij je favoriete pinners welke afbeeldingen zij bewaren door op hun account te klikken. Waarschijnlijk zie je hier weer nieuwe inspirerende beelden.

Ook kan je kijken bij je favoriete Pinterest account onder het kopje ‘volgend’. Daar kan je weer nieuwe inspirerende accounts ontdekken. Of kijk bij een mooie pinafbeelding bij welk account deze hoort. Ook op deze manier kan je weer nieuw accounts met mooie afbeeldingen ontdekken.

Scroll naar beneden

Heb jij bij een mooie foto weleens naar beneden gescrollt? Als je op een foto klikt en naar beneden scrollt krijg je namelijk relevante pins te zien. Zo wordt mooie content pinnen wel heel makkelijk, want in 1 klik krijg je heel wat mooi beeldmateriaal te zien!

Maak gebruik van het algoritme van Pinterest

Mijn tip is dan ook vooral om gebruik te maken van de vele mogelijkheden die Pinterest te bieden heeft. Pinterest is een kei in algoritmes en alhoewel we meestal niet zo dol zijn op algoritmes, kan het in dit geval in ons voordeel werken.

Pinterest weet namelijk precies waar we mee bezig zijn en wat voor soort content bij elkaar hoort en kan het ons hierdoor een stuk makkelijker maken. Op de startpagina is het algoritme in dit geval een nadeel, maar als je voorbij de startpagina gaat werkt het algoritme echt in ons voordeel.

Deze afbeeldingen ga je natuurlijk niet in 1 keer pinnen, maar plan je strategisch in, zodat jouw ideale klant zoveel mogelijk pins van jou voorbij ziet komen. Zelf gebruik ik hier graag de planningstool Tailwind (door je via deze link aan te melden mag je dit een maand gratis uittesten). Deze planningstool helpt je tijd besparen op social media en kijkt wat de beste tijd voor jou is om een pin te publiceren.

Sowieso kan je veel meer mensen op Pinterest bereiken door strategisch in te spelen op het algoritme. In de online cursus ‘meer bezoekers en klanten met bloggen’ leg ik je stap voor stap uit hoe je Pinterest inzet voor jouw bedrijf.

Met ruim 6.000 volgers en meer dan 2 miljoen views per maand is Pinterest onmisbaar voor mijn interieurblog InteriorTwin.com. Inmiddels heb ik al tientallen ondernemers en bloggers geholpen meer bezoekers en klanten via Pinterest te bereiken.

3 maanden na het volgen van een strategiesessie bloggen en Pinterest bij Ilse zag ik mijn bezoekersaantallen op Sevencouches toenemen met 75 % en een enorme stijging in mijn bereik op Pinterest. Dat zijn de investeringen dubbel en dwars waard

Mardou – Sevencouches

Ben jij ook klaar om te groeien? Meld je dan snel aan of stuur mij een mailtje op ilse@interiortwin.com voor meer informatie.

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.