Gebruik jij Pinterest al om meer bezoekers op je blog te krijgen? Als jij Pinterest al strategisch gebruikt dan weet je vast dat het belangrijk is regelmatig nieuwe pins (Pinterest afbeeldingen) te maken.

Om elke keer nieuwe afbeeldingen te creëren kost helaas best veel tijd. Zelf gebruikte ik tot voor kort Canva om nieuwe pins te creëren.

Door gebruik te maken van standaard sjablonen die ik in de loop der tijd had ontwikkeld ging dit gelukkig redelijk snel, maar toch was ik benieuwd of er niet een snellere manier zou zijn om nieuwe pins te creëren.

Update 2024: inmiddels gebruik ik weer Canva voor het maken van pin-afbeeldingen. Alhoewel je veel tijd kunt besparen met Tailwind Create, zijn de pins in Canva gewoon een stuk mooier. Daarom ben ik toch weer overgestapt naar Canva. 

Snel Pinterest afbeeldingen met Tailwind Create

Sinds kort is er gelukkig Tailwind Create en met dit programma is het super makkelijk om in een handomdraai veel nieuwe Pinterest afbeeldingen te maken. Ik gebruik al langer Tailwind als planningstool voor Pinterest en ben super enthousiast over dit programma.

Je kunt gratis 30 designs per maand creëren als je al een Tailwind Plus plan hebt. Tailwind Plus is wat mij betreft sowieso onmisbaar als je Pinterest strategisch wilt inzetten en via deze link kan je dit eerst een maand gratis uitproberen.

Ik gebruik Tailwind Create nu een aantal weken en ik ben super enthousiast. De 30 designs per maand zullen ruim voldoende zijn voor de meeste bloggers en ondernemers.

Tailwind Create scheelt enorm veel tijd, de afbeeldingen zien er visueel goed uit en je hebt een oneindige keuze uit verschillende designs.

Hoe werkt Tailwind Create?

Zorg eerst dat je een Tailwind account hebt aangemaakt. Door je via deze link aan te melden kan je dit programma eerst een maand gratis uittesten.

De eerste keer dat je Tailwind Create gebruikt moet je eerst een aantal basis instellingen invoeren.

tailwind create uitleg

Zo kan je je url, logo, lettertype en merk kleuren instellen. Je kunt hierbij ook kiezen uit voorgeselecteerde bij elkaar passende kleuren.

Daarna is het heel eenvoudig om snel nieuwe afbeeldingen voor Pinterest te maken.

 • Start een nieuw design
 • Voer de url van de gewenste blog of pagina in
 • Kies minimaal 1 afbeelding vanuit deze url, je computer of als het echt niet anders is uit de voorgestelde standaard stockfoto’s.
 • Pas eventueel de titel aan. Deze komt op de pinafbeeldingen te staan. In de volgende stap kan je dit ook per afbeelding aanpassen.
 • Je krijgt nu een eindeloze rij aan voorgestelde designs te zien. Kies daar een aantal favorieten uit.
 • Per afbeelding kan je titel, kleur, foto en lettertype aanpassen. Mijn tip is om hier niet teveel tijd aan te besteden. Zelf pas ik meestal hooguit de kleur en titel aan.
 • Zodra je een aantal pins hebt geselecteerd kan je deze nog een laatste keer controleren voordat deze in je planningsrij voor Tailwind worden geplaatst.

Zo makkelijk is het dus! Binnen no time heb je nieuwe afbeeldingen om te reposten op Pinterest. Let er overigens wel op dat je niet per url teveel afbeeldingen creëert die op elkaar lijken en te snel achter elkaar op Pinterest plaatst. Dit wordt gezien als spam en dit vind Pinterest niet leuk.

voorbeeld pins tailwind create
Voorbeeld pins via Tailwind Create

Waarom Tailwind Create gebruiken?

Om je zichtbaarheid op Pinterest te verbeteren is het belangrijk om regelmatig te pinnen.

Nieuwe content is daarbij belangrijk en het steeds herhalen van dezelfde pins kan zelfs door Pinterest afgestraft worden, waardoor je geblokkeerd kan worden.

Het is dus belangrijk om regelmatig nieuwe pins te blijven maken. Pinterest vind het gelukkig wel goed dat je een oude foto in een nieuw jasje steekt en dit kan heel makkelijk met Tailwind Create.

Voordelen van Tailwind Create:

 • In een handomdraai nieuwe content creëren.
 • Met 1 foto tientallen verschillende designs en pins
 • Tailwind Create is gratis tot 30 designs bij Tailwind Plus
 • Je designs worden direct in de wachtrij voor Pinterest gezet
 • Mensen klikken veel sneller door op afbeeldingen met tekst dan op een foto en hierdoor kan je op een makkelijke manier meer bezoekers op je website krijgen.

Dus waar wacht je nog op? Maak direct een account aan bij Tailwind en start met het maken van nieuwe designs!

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.