Ik ben Emma Verschure, blogger op AmbitiEmma.com en influencer op Instagram. Mijn blog richt zich op ambitieuze vrouwelijke ondernemers en op Instagram deel ik mijn lifestyle met een lading fashion erbij. De kennis die ik via Instagram verkregen heb deel ik op mijn blog. Daarnaast help ik ook (online) ondernemers met hun boekhouding en belastingen.

Jezelf laten zien op Instagram kan lastig zijn. Toch is het voor ondernemers juist heel goed om hun hoofd meer te laten zien. Op deze manier zien jouw volgers namelijk het gezicht achter de onderneming en geeft ze meer vertrouwen. Daarnaast is het erg waardevol voor jouw personal branding. 

Omdat dit echt van belang is voor jouw onderneming wil ik je graag een paar tips geven zodat jij mooie foto’s kan maken voor jouw bedrijf. En je bedrijf op deze manier kan laten groeien. 

Wees niet bang voor de camera

Het belangrijkste voor een goede foto is dat je niet bang bent, of zenuwachtig. Je moet ontspannen zijn en je op je gemak voelen. Natuurlijk is het in het begin super spannend, maar laat dit niet opvallen. Het is van belang dat jij je op gemak voelt bij degene die de foto maakt. Maak je de foto zelf, zorg dan ook dat je je op je gemak voelt.

Zodra jij je niet op je gemak voelt, zie je dit op de foto en krijg je een foto die niet goed zal scoren op Instagram. Dat zou toch echt zonde zijn van je tijd. Onderzoek daarom zelf hoe jij je het beste op je gemak voelt voor een camera.

Zorg voor spontane foto’s

Een geforceerde foto komt vaak kil over en laat niks van jouw persoonlijkheid zien. De beste manier om een mooie foto te krijgen is door echt te lachen, laat iemand een grap maken en neem op dat moment de foto. 

Een andere manier om een spontane foto te krijgen is door bezig te zijn: loop door een straat en zorg dat de foto’s al lopend genomen worden. Doe wat aan je werk, schrijf in een schrift, neem een slok van je cappuccino of bedenk iets anders leuks waarmee jij bezig kunt zijn. Spontane foto’s doen het namelijk veel beter op Instagram en zijn vaak ook een stuk mooier.

Wees consistent in wat je doet

Op Instagram is het van belang hoe het eruit ziet. Naast de foto zelf is het ook van belang dat er een geheel ontstaat. Dit creëer je door een bepaalde stijl van foto’s aan te houden, kleuren die terugkomen en een bewerking die overal hetzelfde is. 

De bewerking kan je makkelijk maken met de Lightroom app op je mobiel. Voor Lightroom kan je presets (voorinstellingen van een filter) kopen op bijvoorbeeld Etsy om eenheid in je foto’s te krijgen. Je kan ook zelf een preset maken, maar dat is een stukje ingewikkelder. 

beste persoonlijke foto's voor instagram

Maak van tevoren een plan

Werk altijd met een plan zodat je weet wat je wanneer kunt posten. Niks is vervelender dan je camerarol te openen en te beseffen dat je geen foto’s meer hebt om te plasten. Zorg daarom dat je altijd een aantal foto’s hebt die je kan plaatsen en zorg dat je nieuwe hebt voor de oude op zijn. 

Daarnaast is het handig om een app zoals Feed Preview of Later te gebruiken waarin je de foto’s alvast op de juiste plek in jouw feed kunt plaatsen. Zo weet je direct hoeveel foto’s je nog hebt en wat in welke volgorde geplaatst moet worden voor de perfecte feed.

hoe zet je jezelf op de foto voor instagram?

Ik hoop je op deze manier een beetje op weg geholpen te hebben met het maken van mooie foto’s voor jouw Instagram. Op AmbitiEmma en Emma’s Tax Law kan je zien hoe ik mijn foto’s aanpak. 

Wil je meer leren over Instagram? Lees dan ook de artikelen op AmbitiEmma.

Heel veel plezier en succes met het maken van jouw Instagram foto’s.

Dikke kus,

Emma

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.