Minimaal 1 keer in de week maak ik een eiwrap voor de lunch. Een eiwrap is namelijk een ideale vervanger voor brood. Een eiwrap is snel klaar en je kunt er eindeloos mee variëren.
Deze keer maakte ik een eiwrap met tonijnsalade. Wij eten regelmatig vis en daarbij kiezen we vaak voor tonijn. Tonijn uit blik hebben wij namelijk altijd wel in huis en zo zet ik snel een gezonde maaltijd op tafel.
Eiwrap maken
Ik maak graag eiwrap als vervanging voor brood. Sinds ik zoveel mogelijk glutenvrij eet is dit namelijk één van mijn favoriete broodvervangers geworden. Een eiwrap is namelijk makkelijk te maken, snel klaar en je kunt een eiwrap ook makkelijk meenemen naar het werk.
Een eiwrap is eigenlijk een simpele omelet zonder toevoegingen. In plaats dat je vlees, vis of groenten meebakt met de omelet, voeg je deze rauw als beleg toe aan de eiwrap. Hierdoor is een eiwrap veel sneller klaar dan een omelet.
Het is het lekkerst om een eetlepel amandelmelk of slagroom toe te voegen aan de eieren voor je deze in de pan doet. Heb je dit niet in huis dan kan je dit eventueel ook achterwege laten en voor één eiwrap 2 eieren kloppen die je in de pan bakt.
Tonijn = goedkope en gezonde keuze
Het is gezond om regelmatig vis te eten. Maar de laatste tijd is de prijs van veel vis, zoals garnalen en zalm, flink gestegen. Daarom eten wij die vissoorten minder vaak.
In plaats daarvan kiezen we steeds vaker voor tonijn uit blik. Tonijn uit blik is net zo gezond als verse tonijn. En tonijn uit blik is een goedkope keuze voor vis.
Tonijn bevat weinig calorieën en een hoog eiwitgehalte en is daarmee een gezonde keuze. Ook bevat tonijn veel mineralen en vitaminen. Voor een gezond dieet is het wel belangrijk gevarieerd te eten en de tonijn regelmatig af te wisselen met andere vissoorten zoals zalm.
Tonijnsalade met pit
Je kunt natuurlijk allerlei verschillende salades maken met tonijn. Omdat tonijn vrij mild van smaak is, vind ik het lekker wat pittige ingrediënten aan de salade toe te voegen. Daarom heb ik rode ui en sweet chili saus aan de salade toegevoegd.
Wil je de salade langer bewaren? Bewaar deze dan afgedekt in de koelkast. De salade blijft dan een dag of 5 goed.
Glutenvrij en koolhydraatbeperkt lunchrecept
De eiwrap met tonijnsalade is glutenvrij en koohydraatbeperkt. Alhoewel de sweet chili sauce vrij veel koolhydraten bevat, gebruik je hier maar 1 eetlepel van voor twee personen. Je krijgt hierdoor maar heel weinig koolhydraten binnen.
Wil je de salade helemaal koolhydraatarm maken dan kan je overwegen de sweet chili sauce achterwege te laten, maar dit maakt de salade wel iets minder smaakvol.
Recept voor eiwrap met tonijnsalade
Heb jij zin gekregen in deze lekker eiwrap met tonijnsalade? Deze salade is in een kwartiertje klaar en heerlijk als lunch. Ga aan de slag met dit recept en oordeel zelf!
Eiwrap met tonijnsalade
Ingrediënten
Eiwrap
- 4 eieren
- 1 eetlepel amandelmelk of slagroom optioneel
Tonijnsalade
- 1 blikje tonijn (op water)
- 4 cherrytomaten
- 1 halve rode ui
- 1 eetlepel Griekse yoghurt 10% vet
- 1 eetlepel Zaanse mayonaise
- 1 eetlepel Sweet chili sauce
- 2 handjes mesclun sla
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Maak eerst de eiwrap. Klop hiervoor de eieren, eventueel met 1 eetlepel amandelmelk of slagroom, in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm wat boter of olijfolie in een koekenpan. Voeg de helft van het eimengsel toe en bak de eerste eiwrap. Als de eerste eiwrap klaar is kan je de tweede eiwrap op dezelfde manier maken.
- Laat de eiwrap iets afkoelen en begin met de tonijnsalade. Laat eerst het blikje tonijn goed uitlekken.
- Snij de rode ui in kleine tukjes en de cherrytomaatjes in vieren. Meng dit in een kom met de tonijn. Voeg daarna de yoghurt, mayonaise en sweet chili saus toe.
- Leg de eiwraps op twee borden. Verdeel de mesclun sla over de eiwraps en voeg daarna de tonijnsalade toe. Sla daarna de eiwraps dubbel.
Geef een reactie