Zou jij graag wat positiever in het leven willen staan? Ik heb 5 gewoontes voor een gelukkiger leven die ik graag wil delen.

We kunnen niet 100 % van de tijd gelukkig zijn en het is echt niet gek om soms even wat minder lekker in je vel te zitten. Ups and downs horen bij het leven.

Maar er zijn wel dingen die je kan doen om de downs minder diep te maken en je weer gelukkig te voelen. Zelf pas ik deze gewoontes al jaren toe en het maakt de mindere dagen minder slecht en het zorgt er sowieso voor dat ik gemiddeld genomen beter in mijn vel zit.

Dit zijn de 5 gewoontes voor een gelukkiger leven die ik toepas:

Elke dag een wandeling

Het is vast niet de eerste keer dat je dit hoort, maar elke dag een wandeling helpt echt om beter in je vel te zitten. Al jaren loop ik elke dag een rondje om mijn hoofd leeg te maken en dit werkt echt.

Sinds begin dit jaar heb ik zelfs als doel om elke dag minimaal 10.000 stappen te zetten. Ik merk dat ik mij hierdoor nog ontspannender voel en beter in mijn vel zit. De Fitbit houdt keurig mijn resultaten bij en dit motiveert om mijn doelen te halen.

Alhoewel het het beste is om een ontspannende wandeling te maken in de natuur, hoeft dit niet perse. Voor mij is dit niet elke dag haalbaar, maar ook in onze buurt ontdek ik de mooiste dingen.

Door met verwondering rond te wandelen en goed om mij heen te kijken zie ik de mooiste dingen: gebouwen, planten, mensen of dieren, er is genoeg te zien.

Geluksmomentjes bijhouden

Hou jij al je geluksmomentjes bij? Door dit dagelijks voor het slapen gaan te doen, waardeer je meer wat je hebt en leer je geluk in de kleine dingen zien. Zo sta je een stuk dankbaarder in het leven.

Zeker op momenten dat je minder lekker in je vel zit leer je zo dat elke dag iets positiefs heeft, hoe klein dan ook. De zon die schijnt na een dag vol regen, een onverwachts lekkere maaltijd of een lief berichtje van een vriendin zijn bijvoorbeeld al kleine momenten om te koesteren.

Schrijf deze momenten elke dag op in een notitieboekje zodat dit een vaste gewoonte wordt om je gelukkiger te voelen.

5 gewoontes om je gelukkiger te voelen

Mediteer

Het is wetenschappelijk bewezen dat mediteren goed voor je is. Je wordt er gelukkiger van en voelt je minder angstig.

Daarom is het goed om elke dag minimaal 10 minuten de tijd te nemen om te mediteren. Zorg voor een handige app met meditatiebegeleiding en pak je rustmomentje en tijd voor jezelf.

Me-time

Mediteren is één van de dingen die je kan doen om tijd voor jezelf te nemen, maar je kan meer doen.

Elke dag even wat me-time en iets doen waar je echt gelukkig van wordt is goed voor iedereen. En met me-time bedoel ik niet de nieuwste serie op Netflix kijken, maar liever iets wat echt ontspannend werkt.

Bijvoorbeeld het lezen van een boek, een puzzel maken of een creatief en simpel project. Maak het niet te ingewikkeld en zorg dat het iets is wat je makkelijk even 20 minuten of een half uurtje kan doen en een andere keer weer kan oppakken.

Zelf ben ik bijvoorbeeld gek op borduren en dit werkt echt goed voor mij.

Probeer iets nieuws

Nieuwe dingen leren is goed voor je. Iets nieuws leren geeft je zelfvertrouwen en draagt daardoor bij aan je geluk. Maar zelfs als je iets nieuws probeert en het lukt niet dan is dat nog niet erg. Door kleine risico’s te nemen leer je dat falen niet erg is en sta je zelfverzekerder in het leven.

Geen idee wat voor nieuwe dingen je kunt uitproberen? In dit boek staan 500 ideeën die je ooit eens geprobeerd moet hebben.

Misschien heb je wel een hoop mitsen en maren en denk je dat dit niet helpt om je gelukkiger te voelen. Probeer het toch maar gewoon uit!

Omdat ik chronisch ziek ben en elke dag pijn heb en moe ben heb ik genoeg redenen om mij niet gelukkig te voelen. Ik heb in het verleden dan ook heel wat therapie gehad. Gelukkig kan ik zeggen dat het de laatste jaren goed gaat.

Mijn omgeving klinkt vaak verbaasd als ik dit zeg want de pijn en moeheid zijn er nog gewoon. Maar door deze tips toe te passen is het leven een stuk leuker en ben ik gelukkig.

Dus in wat voor omstandigheden je ook zit, ik geloof er echt in dat deze tips je helpen in een gelukkiger leven. Misschien zijn niet meteen al je problemen voorbij, maar het helpt je wel om beter in je vel te zitten.

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.