Minimaal 1 keer in de week heb ik restjesdag. Met leftovers uit de koelkast maak ik dan een lekker lunch of avondmaaltijd klaar. Laatst had ik nog een avocado en ontbijtspek over en ik besloot daarmee een snelle en simpele salade voor de lunch te maken.
Deze salade is glutenvrij en koolhydraatarm. Een gezonde keuze voor als je geen brood wilt eten bij de lunch.
Makkelijke en snelle lunchsalade
Deze salade is echt heel makkelijk te maken. De salade is namelijk in 5 minuten klaar. Het enige wat je hoeft te doen is de ontbijtspek aanbakken in een koekenpan. Daarna snijd je de avocado en cherrytomaten in stukjes en klaar is je salade.
Deze salade is al heel smaakvol van zichzelf dankzij de avocado en ontbijtspek. Daarom heb ik de salade zonder dressing gemaakt. Wil je toch graag een dressing bij de salade? Voeg dan bijvoorbeeld een eetlepel olijfolie extra vierge en een eetlepel witte wijnazijn toe aan de salade.
Avocado = gezond en lekker
Een avocado is een gezonde keuze en past heel goed bij een koolhydraatarm dieet. Avocado zit vol gezonde vetten en vezels, mineralen en vitaminen. Daarnaast is een avocado heel smaakvol.
Maar pas op, in een avocado zitten wel veel calorieën. In een glutenvrij of koolhydraatarm dieet is het soms moeilijk om aan je calorieën te komen en is avocado een gezonde keuze. Maar eet jij wel veel koolhydraten? Dan kan je beter niet te vaak avocado eten, omdat je dan snel teveel calorieën binnenkrijgt.
Wil je de lunchsalade meenemen naar het werk? Overweeg dan de avocado pas op het werk in stukjes te snijden. Kan dit niet? Voeg dan wat citroensap of limoensap aan de avocado toe om deze langer vers te houden.
Een koolhydraatarme lunchsalade boordevol vetten
Zowel de avocado als de ontbijtspek in deze salade zitten boordevol vetten. Juist bij een koolhydraatarm dieet is het belangrijk dat je meer vetten eet dan je gewend bent. Zowel koolhydraten als vetten zijn namelijk bronnen van energie. Nu je nog nauwelijks koolhydraten eet, is het wel belangrijk dat je voldoende vetten binnen krijgt om je energie aan te vullen.
Omdat deze lunchsalade veel vetten bevat, is het wel goed dat je je ontbijt en diner hier op aanpast. Als alle maaltijden op een dag veel vetten bevatten dan kan je alsnog teveel vet binnenkrijgen.
Wil je hier meer over weten? Verdiep je dan eens in een koolhydraatarm dieet en bereken hoeveel vetten, koolhydraten en eiwitten passen binnen jouw dieet.
Wil je liever een vegetarische lunchsalade met avocado maken? Je kunt de ontbijtspek en kipfilet dan vervangen voor vegetarische spek en kip.
Recept voor lunchsalade met avocado en ontbijtspek
Heb jij zin gekregen in deze makkelijke lunchsalade boordevol smaak? Of heb je nog restjes avocado in huis en ben je op zoek naar een lekker recept? Ga dan aan de slag met dit recept voor een lekkere lunchsalade met avocado en ontbijtspek.
Lunchsalade met avocado en ontbijtspek
Ingrediënten
- handje sla (naar keuze)
- 2 plakjes ontbijtspek
- 1 plakje kipfilet
- 1 avocado
- 4 cherrytomaatjes
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Bak de ontbijtspek aan in een koekenpan. Hier heb je geen olie of boter voor nodig.
- Snij ondertussen de avocado in stukken en de cherrytomaatjes door de helft.
- Leg een handje sla op het bord. Leg hierover de ontbijtspek en kipfilet.
- Daarna verdeel je de avocado en cherrytomaatjes over het bord.
- Voeg peper en zout naar smaak toe. Zelf heb ik er voor gekozen de dressing achterwege te laten, omdat de avocado en ontbijtspek al boordevol smaak zitten. Maar je kunt natuurlijk een dressing naar smaak, bijvoorbeeld van olijfolie extra vierge en wittewijn azijn toevoegen als je dit lekker vindt.
Geef een reactie