Brie is mijn guilty pleasure. Vroeger kon ik enorm genieten van een tosti met brie of een pistoletje met brie. Maar sinds ik glutenvrij eet zit dat er helaas niet meer in.

Omdat ik de smaak van brie zo mis besloot ik te experimenteren met een omelet met brie. En o, wat is dit recept lekker! Deze omelet is heel makkelijk te maken en staat binnen 15 minuten op tafel.

Dankzij de smaak van brie en noten vult deze omelet goed en kan je er uren op vooruit. Als ontbijt is deze omelet misschien wat zwaar, maar als laat ontbijt of als lunch smaakt dit gerecht heerlijk. Dankzij de toevoeging van bosbessen en veldsla krijg je direct wat extra vitamine binnen als compensatie voor de calorierijke brie.

Omelet met brie is koolhydraatarm en glutenvrij

Als je koolhydraatarm of glutenvrij eet dan kan je deze omelet gerust eten. Deze omelet is namelijk koolhydraatarm en glutenvrij. De omelet is het lekkerst om warm te eten. Als de brie licht gesmolten is, is dit recept namelijk het lekkerst. Daarom is dit recept minder geschikt om van te voren te bereiden.

Als je wilt afvallen, dan kan je dit recept beter niet te vaak maken. In brie zitten namelijk veel calorieën. Daarom is dit recept voor mij een echte guilty pleasure. Maar zo nu en dan zondigen moet kunnen en dan is deze omelet een echte traktatie.

Is brie gezond?

Brie is ontzettend lekker, dankzij de volle en karakteristieke smaak. Maar brie kan je beter niet te vaak eten, want deze kaassoort is namelijk erg vet.

Af en toe een brie moet natuurlijk kunnen en voor mij is dit dan ook een echte guilty pleasure. Maar om er elke week een volle brie doorheen te jagen, zeker als je wilt afvallen, is misschien een minder goed idee.

omelet met brie, bosbessen en noten

Smaakvolle combinatie

Deze omelet heeft een unieke smaak dankzij de bijzondere combinatie van ingrediënten. De volle smaak van brie, de zoete smaak van bosbessen en niet te vergeten de toevoeging van pecannoten en walnoten maken dit een bijzondere omelet.

De neutrale smaak van veldsla zorgt voor balans en voor de toevoeging van gezonde ingrediënten aan deze smaakvolle maaltijd.

Recept omelet met brie en bosbessen

Eet je liever geen gluten, maar mis je het om af en toe brie te eten? Dan is deze omelet met brie een aanrader om een keer te proberen! Zo maak je de omelet met brie en bosbessen:

omelet met brie, bosbessen en veldsla

Omelet met brie en bosbessen

Deze omelet met brie, bosbessen en noten is heerlijk als lunch of laat ontbijt. Dankzij de brie is dit gerecht een heerlijke guilty pleasure om je vingers bij af te likken!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • scheutje slagroom of amandelmelk
  • 6 plakjes brie
  • 2 handjes veldsla
  • 60 gram bosbessen
  • 20 gram pecannoten
  • 20 gram walnoten

Instructies
 

  • Klop de eieren met een scheutje slagroom of amandelmelk tot alles goed gemengd is.
  • Zet alvast 2 borden klaar en leg op elk bord een handje veldsla.
  • Verwarm wat olie of boter in een pan. Als de pan goed heet is voeg je het eimengsel toe.
  • Als de bovenkant van de omelet bijna gestold is, draai je de omelet om. Bak dit nog even aan en leg de plakjes brie op de omelet. Haal na 1 minuut de omelet uit de pan.
  • Verdeel de omelet over 2 borden. Je kunt er eventueel ook voor kiezen de omelet in 2 delen in een kleinere pan te bakken, maar dan ben je wel langer bezig.
  • Verdeel nu de bosbessen en noten over de omelet.
Trefwoord glutenvrij, koolhydraatarm

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.