Is bloggen nog wel trending anno 2021? Heeft het nog zin om te bloggen? En leest er iemand nog überhaupt blogs?

Laatst deelde ik op Instagram dat ik zo blij ben met mijn werk als fulltime blogger en dat ik de toekomst positief inzie. Daarop kreeg ik van iemand de reactie dat ze zich afvroeg of mensen nog wel zin hebben lappen tekst te lezen en liever plaatsjes kijken op Instagram.

Daarom de hoogste tijd om een blog te schrijven waarom bloggen anno 2021 nog springlevend is. Ik verklap het antwoord dus al. Bloggen is nog lang niet dood wat mij betreft!

Bloggen anno 2010 en waarom dat nu niet meer werkt

Ik snap wel waarom sommige bloggers denken dat bloggen niet meer werkt. Dit zijn vaak de bloggers die al vroeg een blog zijn gestart en één van de voorlopers en inspiratiebronnen voor ons zijn geweest. Waarvoor dank!

Zij begonnen een blog over hun leven, dagelijkse dingen die hun inspireren en meer. Uren leesplezier heb ik hier vroeger aan gehad en dit inspireerde mij om zelf ooit ook een blog te starten.

Maar toen kwam Instagram. In plaats van een blog met veel foto’s en tekst kan je hier heel simpel, zonder technische kennis, inspiratie delen.

De afgelopen 10 jaar is Instagram gigantisch gegroeid en is dit de plek om dingen uit je dagelijks leven te delen. Zeker als je vooral met mooie foto’s werkt en de tekst minder belangrijk is, is Instagram de plek om je te laten zien.

Het klopt ook dat de meeste mensen tegenwoordig vooral door Instagram scrollen op zoek naar inspiratie en minder op internet zoeken naar blogs voor inspiratie.

Blog jij nog op de oude manier dan is de kans groot dat je niet zoveel bezoekers meer hebt en dat het al helemaal lastig is om geld te verdienen met bloggen.

Toch heb ik goed nieuws: bloggen is springlevend en als je dit op de goede manier aanpakt dan kan je meer mensen dan ooit bereiken!

Hoe werkt bloggen in 2021?

Wil jij veel bezoekers op je website? Ga dan bloggen op de moderne manier en verplaats je vanuit jezelf in de bezoeker.

Wat zou jouw ideale volger graag willen lezen? Waar kan je jouw bezoeker mee helpen?

Er zijn nog steeds ontzettend veel mensen die via Google en Pinterest op zoek zijn naar informatie en een oplossing voor hun probleem.

Daarnaast is het een groot misverstand dat tegenwoordig iedereen Instagram heeft. Ik heb een grote groep volgers via mijn nieuwsbrief, Facebook en Pinterest.

Deze groep is gemiddeld wat ouder dan de groep volgers op Instagram, maar des te waardevoller. Zij zijn vaak gerichter op zoek naar inspiratie en doen sneller een aankoop als je over een bepaald onderwerp schrijft.

Door artikelen te schrijven voor je lezer i.p.v. vanuit jezelf is je blog in 2021 nog steeds interessant en de moeite van het bezoeken waard. Misschien niet vanuit Instagram, maar zeker wel vanuit heel veel andere hoeken.

Misschien denk je nu wel van dat is saai. Ik heb daar geen zin in en wil vooral over de dingen schrijven die ik interessant vind. Maar het één hoeft het ander niet uit te sluiten.

Stel je schrijft graag over interieur en je nieuwste aankopen. Daar schrijf ik namelijk zelf ook graag over! Misschien zou je normaal wel een blog schrijven over ‘mijn nieuwe lamp’.

In plaats daarvan kan je een informatieve blog schrijven over leuke hanglampen boven de eettafel. Een net iets andere titel en insteek van de blog zorgt ervoor dat de blog niet alleen leuk is om te schrijven, maar ook voor bezoekers die op zoek zijn naar inspiratie. Want laten we eerlijk zijn, waarom zou iemand een heel artikel willen lezen over jouw nieuwe lamp? Dat plaatje kunnen ze ook wel zien op Instagram.

Natuurlijk komt er nog meer bij kijken om er ook voor te zorgen dat je blog via Google en Pinterest gevonden wordt. Ook zijn er nog een aantal dingen die je kan doen, zodat je ook met deze artikelen geld verdiend.

Hierover leer ik je meer in de online cursus over bloggen en Pinterest.

Met meer dan 60.000 bezoekers per maand op mijn interieurwebsite en een fulltime inkomen uit de blog ben ik erin overtuigd dat bloggen bij lange na niet dood is.

Sterker nog, steeds meer mensen bestellen nieuwe spullen online en ik denk dat er juist een nieuw tijdperk voor bloggen is aangebroken.

Ik ben benieuwd hoe jij hierover denkt. Laat het mij weten in de comments!

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.