Elke maand kan je hier een interview met een inspirerende blogger lezen. Van beginnende bloggers tot bloggers die er hun werk van hebben gemaakt: wat motiveert hun, inspireert hun en wat is hun ultieme tip? 

Zelf vind ik het heel inspirerend om met andere bloggers te sparren. Iedereen heeft namelijk weer andere ideeën en daar kan je heel veel van leren.

Deze maand is Fleur van interieur-lifestyle.com aan de beurt. In bloggersland is het soms moeilijk als relatief nieuwe blogger om op te vallen. Je eigen stijl ontdekken en iets unieks en waardevols brengen aan je lezers is iets wat lang niet alle bloggers lukt.

Maar Fleur doet dit en hoe! Haar blogs zijn origineel, informatief en inspirerend en daarnaast heeft ze ook nog tijd gevonden om een YouTube kanaal te beginnen. Dit allemaal naast haar werk en het gezinsleven. Ik heb groot respect voor hoe ze dit doet en vind het dan ook super leuk dat ze wat meer over haar werk als blogger wilt vertellen.

blogger fleur bolinde

Sinds wanneer blog je en waarom ben je hier mee begonnen?

In 2018 ben ik begonnen met bloggen. In eerste instantie als gastblogger en toen dat stopte ben ik in 2019 mijn eigen Interieur & Lifestyle blog gestart.

In de periode als gastblogger ontdekte ik dat schrijven echt een enorme uitlaatklep is voor mij. Mijn hoofd zit namelijk altijd vol met creatieve ideeën en random spinsels. Door deze gedachten op papier te zetten krijg ik rust in mijn hoofd en hiermee is tevens mijn passie voor bloggen ontstaan.

Daarbij kan ik mijn creativiteit kwijt in bijvoorbeeld de lay-out van mijn blog, maar ook met fotograferen en alle content die ik maak. 

Wat is je favoriete blogpost en waarom?

Dat zijn veruit mijn DIY blogs. Sommige projecten kosten een hoop tijd en met sommige ben ik in een handomdraai klaar.

Ik blijf het echter supertof vinden om zelf iets te creëren of om een oud meubelstuk een nieuw leven te geven. Ik hou ervan om met mijn handen aan de slag te gaan en in mijn DIY blogs kan je alles stapsgewijs nalezen.

Daarnaast heb ik sinds kort ook een eigen YouTube kanaal waar ik onder andere  HOW-TO en DIY video’s upload. Hiermee hoop ik zoveel mogelijk mensen te inspireren en motiveren om ook aan de slag te gaan en de handen uit de mouwen te steken.

Wat is je favoriete social media en waarom?

Lastige vraag! Elk social media heeft namelijk zijn charmes, voor- en nadelen.

Toch neig ik als favoriet naar Pinterest. Als ik opzoek ben naar inspiratie voor een specifiek project, dan haal ik hier het meeste uit.

Je kan namelijk gericht zoeken, pinnen en vaak ook de informatie achter de pins ophalen. Daarnaast voel ik vanuit Pinterest geen sociale druk of verplichtingen.

Iets wat ik soms wel kan voelen bij Instagram en Facebook. Hoewel ik de sociale contacten (interactie) en de kijkjes achter de schermen op deze social media ook heel erg kan waarderen.

Hoeveel uur per week ben je ongeveer bezig aan je blog?

Minder uur dan dat ik zou daadwerkelijk zou willen. Naast mijn blog werk ik namelijk ook nog 4 dagen in de week als juridisch secretaresse en ben ik moeder van drie kinderen.

Ik denk dat ik gemiddeld zo een 12 (avond)uren per week bezig ben met mijn blog en social media. Soms meer en soms minder. Dit is tevens afhankelijk met wat voor projecten in huis ik nog meer bezig ben.

In de toekomst hoop ik meer tijd aan mijn blog te besteden. Echter, zolang mijn blog nog geen verdienmodel is kan ik het niet veroorloven om werkuren hiervoor in te ruilen.

Wat vind je het leukste aan bloggen?

Bovenal dat ik mijn ei kwijt kan. Zoals je in de eerste vraag kan teruglezen ben ik hierom ook met mijn blog begonnen. Bloggen is voor mij een uitlaatklep waarmee ik ook lekker creatief bezig kan zijn.

Daarnaast vind ik het onwijs tof als ik andere weet te inspireren en wellicht ook te motiveren om zelf iets aan te pakken.

Ik krijg regelmatig een DM op Instagram of een e-mail binnen met vragen over bepaalde projecten of met foto’s van een afgerond project dat gebaseerd is op iets wat ze bij mij hebben gezien en dan maakt mijn hart oprecht een sprongetje. 

Wie inspireert jou het meest online en waarom?

Dat zijn er zo velen. Ik bewonder Tanja @tanjavanhoogdalem. Ze is gek op DIY, ontwerpt en maakt zelf meubels. Alles wat haar ogen zien kunnen haar handen maken. Fantastisch!

Het interieur van Sandra @_Finntage met haar moderne en kleurrijke eigen stijl. Haar gevoel voor styling, kleur- en materiaalkeuzes inspireren mij elke dag en volg haar super graag.

Maar ook de blogs, video’s en boeken over planten van Iris @mamabotanica.amsterdam. Dankzij haar kennis heb ik groene vingers ontwikkeld en kan nog altijd veel van haar leren.

Net als van onderneemster Charlotte @celinecharlotte, zij verhuurt vergaderlocaties, geeft (online) cursussen en deelt onwijs veel informatie over zelfontwikkeling en ondernemen.

Wat is jouw ultieme blog / social media tip?

Blijf dicht bij jezelf en doe je niet anders voor omdat je denkt andere je zo willen zien. Schrijf blogs en deel posts op social media waar jij gelukkig van wordt en neem er een persoonlijke noot in op.

Daarnaast vind ik het altijd heel leuk om in mijn stories veel kijkjes achter de schermen te delen. Bijvoorbeeld als ik bezig ben met een nieuw project, laat ik mijn volgers het hele proces zien en daardoor zijn ze ook een stuk meer betrokken bij het eindresultaat.

Ik deel ook de momenten als iets niet helemaal lukt, het project te lang duurt en ik er doorheen zit. Dat is namelijk de realiteit en vaak ook herkenbaar voor vele. 

Wil je verder nog iets kwijt?

Dank Ilse! Superleuk dat ik deze maand mag shinen als “blogger van de maand”.

Ik waardeer het enorm omdat ik nog een redelijke newbee ben in deze bloggerswereld. Daarbij wil ik nog kwijt dat ik tegen je op kijk en het bewonder hoe jij van je passie je werk hebt gemaakt. Ik hoop nog veel van je te kunnen leren.

De online cursus ‘meer bezoekers en klanten met bloggen’ heeft mij al een stuk op weg geholpen.

Tot slot wil ik graag mijn levensmotto delen: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!” (uitspraak: Pippi Langkous). Een fantastische quote met een goede raad. 

Dankjewel Fleur voor je mooie antwoorden! En Fleur’s blog is zeker een aanrader, neem eens een kijkje voor inspiratie voor je huis en DIY projecten.

En vind jij het leuk om ook een keer aan deze rubriek mee te doen? Stuur dan een mailtje naar ilse@interiortwin.com.

blogger van de maand fleur

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.