Ik ben gek op Pinterest. Dankzij Pinterest is mijn interieurblog de laatste jaren erg hard gegroeid. Van 30 bezoekers per maand vanuit Pinterest naar 24.000 bezoekers per maand vanuit Pinterest naar de website en ik ben ervan overtuigd dat deze groei nog verder zal doorzetten.

Maar eerlijk is eerlijk, deze groei zou ik nooit bereikt hebben zonder een handige planningstool. Een goede planningstool helpt je niet alleen de juiste tijden om te posten te kiezen, maar biedt nog veel meer voordelen.

Ik vertel je graag meer over de voordelen van een goede planningstool en laat je zien welke planningstool ik voor Pinterest gebruik.

Tailwind = de planningstool voor Pinterest

Als je een planningstool voor Pinterest gaat gebruiken let er dan op dat dit een officieel goedgekeurde tool door Pinterest is.

Gebruik je een planningstool die niet is goedgekeurd dan loop je kans op een blokkade op Pinterest.

Er zijn diverse planningstool voor Pinterest, maar de populairste en meest veelzijdige inplantool is Tailwind.

Niet alleen is het systeem van Tailwind heel handig te begrijpen, ook staan zij in nauw contact met Pinterest en ben je zo als eerste op de hoogte van wijzigingen.

Ze informeren je regelmatig met handige blogs en webinars over nieuwe ontwikkelingen binnen Pinterest, dus zo blijf je ook nog eens goed op de hoogte.

Wil je Tailwind een maand gratis uitproberen? Dat kan via deze speciale link, zo kunnen wij allebei Tailwind een maand gratis gebruiken.

Voordelen planningstool Pinterest

Natuurlijk kan je ook handmatig alles inplannen op Pinterest. Maar aangezien je om te groeien op Pinterest veel moet pinnen raad ik je dit niet aan.

Daarnaast loop je met handmatig pinnen het risico te vaak dezelfde afbeeldingen te bewaren. Dit kan een reden zijn om geblokkeerd te worden op Pinterest. Tailwind beschermt je hiertegen, zodat de kans op een blokkade op Pinterest kleiner wordt.

Dit zijn de voordelen van Tailwind:

1. Pins worden op de juiste tijd ingepland

beste-tijden-pinnen-Pinterest

Om te groeien op Pinterest is het belangrijk dat je meerdere malen per dag, op de tijd wanneer jouw doelgroep het meest actief is, pins inplant op Pinterest.

Natuurlijk kan je dit handmatig verschillende keren per dag doen, maar dit kost erg veel tijd. Op Pinterest zelf kan je tot 30 pins vooruit plannen, maar je weet dan niet wat de juiste tijd is wanneer jouw volgers actief zijn.

Tailwind berekent deze tijden automatisch voor je en je kan tot honderden pins inplannen. Zo kan je bijvoorbeeld 1 keer per week of 1 keer per maand alle pins voor de komende periode inplannen en heb je er verder geen omkijken meer naar.

2. Pins lopen door tijdens je vakantie

automatisch inplannen Pinterest

Tijdens je vakantie heb je wel wat anders aan je hoofd dan het bijhouden van je social media. Maar hoe fijn zou het zijn als je pins al ingepland staan voor deze periode?

Omdat je via Tailwind tot honderden pins kan inplannen, kan je er zo makkelijk voor zorgen dat je Pinterest account ook tijdens je vakantie gewoon doorloopt.

3. Tailwind beschermt je tegen een blokkade op Pinterest

Pinterest is heel alert op spam accounts. Als je een afbeelding te vaak, of teveel op hetzelfde bord, bewaard dan loop je het risico om geblokkeerd te worden.

Tailwind houdt hier rekening mee en controleert voor jou wanneer je voor het laatst dezelfde link en afbeelding hebt gebruikt. Bewaar je de afbeelding te vaak? Dan krijg je een waarschuwing.

Met handmatig pinnen wordt je hier niet tegen beschermd en dit moet je dan allemaal handmatig bijhouden, dit kost erg veel tijd.

Tot eind 2019 was het trouwens juist goed om regelmatig dezelfde pins te repinnen en hiervoor kon je de optie ‘smartloop’ in Tailwind gebruiken. Ik raad je aan om deze optie niet langer te gebruiken, omdat deze haaks staat op het beleid van Pinterest.

4. Makkelijk inplannen op meerdere borden op Pinterest

Alhoewel dezelfde pin repinnen op hetzelfde bord voor een geblokkeerd Pinterest account kan zorgen, is het juist weer goed voor je zichtbaarheid om dezelfde pin op meerdere borden te bewaren. Hoe dit precies zit leg ik uit in de online Pinterest cursus.

Met één druk op de knop regelt Pinterest voor jou dat je afbeelding met een interval op meerdere borden wordt bewaard. Je hebt er zelf geen omkijken meer naar en dit bespaard een hoop tijd.

5. Bereik nog meer mensen met Communities

Dit is een functie die ik zelf wat vaker zou moeten gebruiken, maar via communities in Tailwind kan je heel makkelijk een nieuwe doelgroep bereiken.

Tegelijkertijd vind je hier makkelijk nieuwe content om met je volgers te delen.

Starten met Tailwind

Waar wacht je nog op? Ga snel aan de slag en probeer Tailwind een maand gratis uit.

Je zit nergens aan vast, dus als je het toch niks vind (wat ik mij niet kan voorstellen), dan stop je heel eenvoudig weer.

Natuurlijk komt er wel meer bij kijken om zoveel mensen op Pinterest te bereiken, maar Tailwind is een mooi begin.

Ben jij er klaar voor om Pinterest optimaal in te zetten voor je blog, webshop of bedrijf? Bereid je dan goed voor met de handige stappen beschreven in de online Pinterest-cursus.

Voor Instagram gebruik ik trouwens een andere (gratis) planningstool, maar voor Pinterest vind ik deze betaalde planningstool de allerbeste optie.

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.