Elke maand kan je hier een interview met een inspirerende blogger lezen. Van beginnende bloggers tot bloggers die er hun werk van hebben gemaakt: wat motiveert hun, inspireert hun en wat is hun ultieme tip? 

Zelf vind ik het heel inspirerend om met andere bloggers te sparren. Iedereen heeft namelijk weer andere ideeën en daar kan je heel veel van leren.

Deze maand is Mirjam van de blog Een Goed Verhaal aan de beurt. Ik bewonder Mirjam al heel lang. Dankzij haar heb ik de eerste stappen in een duurzamer leven kunnen zetten.

Mirjam weet goed uit te leggen hoe je makkelijker milieubewuster kan leven en laat zien hoe je dit op een praktische en goedkope manier kan doen, zonder dat je hier heel veel dingen voor moet laten.

Daarnaast is Mirjam creatief, deelt ze leuke uitstapjes met het gezin en heeft ze een heerlijk kleurrijk huis.

Sinds wanneer blog je en waarom ben je hier mee begonnen?

Mijn allereerste blog op Een Goed Verhaal verscheen op 20 november 2015. Daarvoor schreef ik seo blogartikelen voor een tekstbureau en maakte ik gastblogs voor interieurplatform Showhome en de website Lievekeet. Al best wat jaren dus. 

Een Goed Verhaal zou een webshop worden met duurzame en fairtrade items. Het bloggedeelte leek mij vooral seo-technisch een slimme zet en schrijven vind ik leuk om te doen. Uiteindelijk vond ik het bloggen zo leuk en merkte ik dat ik er zelfs een leuk zakcentje mee kon verdienen, dat de webshop er nooit meer gekomen is.

Wat is je favoriete blogpost en waarom?

Oh, dat vind ik heel lastig. Ik schrijf over best uiteenlopende dingen en ben op veel dingen trots. De make-over van de babykamer in samenwerking met Flexa bijvoorbeeld, vond ik wel echt een topper. Lekker veel foto’s erbij, want ook fotografie is een hobby van mij.

Maar het artikel wat ik in samenwerking met tandartsen schreef genaamd; “Duurzaam tandenpoetsen, dit vindt de tandarts ervan” vond ik heel tof om te maken. Een beetje out of my comfort zone, maar wel echt een onderwerp waar ik graag meer aandacht aan wilde besteden.

Je mag ook best weten dat ik nog regelmatig door mijn eigen artikelen scroll. Ik vind het zo tof om te zien dat al die jaren werk echt heeft geresulteerd in een soort online magazine, vol met mijn favoriete onderwerpen.

quote mirjam een goed verhaal

Wat is je favoriete social media en waarom?

Ik ben geloof ik niet zo goed in kiezen. Ik ben dol op Instagram, omdat ik daar echt veel interieurinspiratie opdoe en leuke contacten heb met mede-instagekkies.

Maar als ik even verstand op nul wil, dan vind ik het ook heerlijk om te scrollen op Facebook. Nutteloze filmpjes kijken en showbizz feitjes lezen. Maar zakelijk gezien is Instagram favoriet. En Pinterest! Maar dat is officieel geen sociaal medium toch?

Hoeveel uur per week ben ongeveer bezig aan je blog?

Ook al heeft Ilse mij daar al meerdere malen op gewezen, ik houd het nog steeds niet goed bij. Ik gok toch best veel, aangezien ik zo’n 3 à 4 keer per week iets online zet op mijn eigen website en daarnaast regelmatig gastblogs schrijf voor collega’s.

Tel daar de uren op Pinterest, Instagram en Facebook bij op… En mails beantwoorden. Ik gok dat ik wel zo’n 32-urige werkweek maak.

Wat vind je het leukste aan bloggen?

Ik ben best verlegen en introvert, maar met mijn blog kan ik toch mezelf laten horen. Ik vind het een mooi medium om inspiratie en tips te delen. Ik kan er helemaal mijn  creatieve ei kwijt op zowel het gebied van fotografie als verhalen.

Wie inspireert jou het meest online en waarom?

Niet omdat dit haar interview is, maar ik heb heel veel respect voor Ilse. Zij tilt bloggen echt naar een hoger niveau en door haar durf ik mij ook zakelijker op te stellen.

Wat betreft inhoud op mijn blog is er niet een iemand die mij inspireert. Ik probeer mijn inspiratie echt te halen uit mijn dagelijks leven, waar ik mij op dat moment mee bezig houd en waar mijn lezers om vragen. 

Wat is jouw ultieme blog/social media tip?

Blijf dicht bij jezelf. Deel de dingen die je wil delen omdat het je enthousiast maakt, niet omdat het scoort. Zoek inspiratie bij anderen, maar kopieer niet. Probeer juist jezelf te onderscheiden en als je wel heel erg geïnspireerd bent: geef credits.

Zie collega’s vooral als collega’s en niet zozeer als concurrenten. Het is veel leuker om samen te werken en elkaar verder te helpen. Ik ben heel blij met het clubje collega-bloggers wat ik om mij heen heb waar ik altijd terecht kan voor vragen, om even te sparren en om gewoon even mijn hart te luchten.

Dankjewel Mirjam dat je mee wilde doen! Neem zeker een kijkje op Een Goed Verhaal voor inspiratie over duurzaam wonen en leven.

En vind jij het leuk om ook een keer aan deze rubriek mee te doen? Stuur dan een mailtje naar ilse@interiortwin.com.

blogger september mirjam een goed verhaal

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.