Elke maand kan je hier een interview met een inspirerende blogger lezen. Van beginnende bloggers tot bloggers die er hun werk van hebben gemaakt: wat motiveert hun, inspireert hun en wat is hun ultieme tip? 

Zelf vind ik het heel inspirerend om met andere bloggers te sparren. Iedereen heeft namelijk weer andere ideeën en daar kan je heel veel van leren.

Deze maand is Romy van de blog Vaker Vrolijk aan de beurt. Ik vind de blogs van Romy super leuk. Niet alleen schrijft ze over onderwerpen waar je blij van wordt, haar schrijfstijl is ook nog eens inspirerend en leest heel fijn.

Het is dan ook vast geen verrassing dat Romy ook werkt als tekstschrijver en redacteur. Met haar creatieve teksten is Romy echt een aanrader om te volgen!

Sinds wanneer blog je en waarom ben je hier mee begonnen?

Ik startte mijn blog Vaker Vrolijk in september 2016. Alweer bijna vier jaar geleden dus. Ik was toen net klaar met mijn studie Nederlands en zocht een creatieve manier om met schrijven aan de slag te gaan. Ik ben altijd al gek geweest op schrijven, maar was op de universiteit vooral bezig met papers en essays schrijven.

Het leek me zo leuk om mijn passie voor creatief schrijven nieuw leven in te blazen. Op een vrije dag ging ik naar de bibliotheek om het boek ‘How blogs work’ te halen. De volgende dag al besloot ik ervoor te gaan en kocht ik mijn eigen domeinnaam. Vaker Vrolijk was een feit. Na vier jaar beleef ik nog steeds minstens zoveel plezier aan mijn blog als toen. 

Waarom Vaker Vrolijk? Die vraag krijg ik regelmatig. Toen ik mijn blog startte, had ik een lastige periode achter de rug en kon ik ook wel wat extra positiviteit gebruiken. Daarom besloot ik van mijn blog een positief plekje op het web te maken. Ik wilde mezelf en anderen inspireren om vrolijker in het leven te staan. Naast tips voor positiviteit, plaats ik ook lifestyle-artikelen over mijn kleurrijke interieur, vrolijke outfits, leuke lijstjes en gekke hersenspinsels en anekdotes. 

Wat is je favoriete blogpost en waarom?

Hmm, lastige vraag! Ik heb inmiddels 1400 artikelen op mijn blog staan en weet niet eens meer precies waar ik allemaal over heb geschreven. 

Aan de ene kant ben ik heel trots op open artikelen waarin ik over persoonlijke ervaringen praat in de hoop daarmee anderen te helpen. Bijvoorbeeld mijn artikel over onderprikkeling en bore-out. Vond ik superspannend om te plaatsen! Maar ik heb meerdere reacties ontvangen van mensen die iets aan dat artikel hadden. Dat vind ik zoiets bijzonders.

Daarnaast zijn artikelen me dierbaar die gaan over bepaalde bijzondere mijlpalen in mijn leven. Bijvoorbeeld toen ik vorig jaar naar mijn eerste koophuis verhuisde, toen ik mijn kat Pippa kreeg en toen ik mijn baan had opgezegd om fulltime voor mijn eigen bedrijf als tekstschrijver te gaan. Het voelt dan zo bijzonder om zoiets met mijn volgers te delen, juist omdat je echt een band hebt opgebouwd in de afgelopen jaren. 

Verder lees ik mijn eerste interieurartikelen op mijn blog regelmatig terug. Ik heb vorig jaar mijn eerste eigen huis gekocht en de inrichting daarvan was iets waar ik al jaren naar had uitgekeken. Dat ik eindelijk van mijn Pinterest-moodboards een echt interieur kon maken, was een feestje. Dat interieur stapje voor stapje delen op mijn blog was misschien wel nóg leuker. Bijvoorbeeld in dit inkijkje in mijn slaapkamer, die er overigens inmiddels alweer ietsje anders uitziet dan toen. 

Wat is je favoriete social media en waarom?

Instagram! Absoluut. Hoewel ik tekstschrijver ben en gek ben op schrijven en taal, kijk ik ook graag naar mooie beelden. Zeker in combinatie met leuke captions – die lees ik nog altijd bij anderen en ik steek in mijn eigen captions ook graag wat extra tijd. 

Instagram is voor mij echt een leuk inspiratieplatform. Ik volg er dan ook allerlei soorten accounts. Mooie interieuraccounts, maar ook fashionbloggers, mensen die gewoon grappig schrijven, fotografen die magische natuurfoto’s maken en ook een paar kattenaccounts van mensen die net zo’n #crazycatlady zijn als ik. Juist die combinatie van alles maakt dat ik soms niet weg te slaan ben op Instagram. 

Ook dingen delen op Instagram vind ik trouwens leuk. Ik deel zelf interieurbeelden, foto’s uit mijn leven en ook zo nu en dan vrolijke gedichtjes. Ik heb een zwak voor kleur en vind het een feestje om wat extra aandacht aan een vrolijke feed te besteden. 

Hoeveel uur per week ben je ongeveer bezig aan je blog?     

Ik denk zo’n 15-20 uur per week aan mijn blog en aan de social posts die ik op mijn blogaccounts plaats. Ik schrijf 5 artikelen per week en steek daarnaast graag tijd in fotografie voor mijn blog, social posts bedenken en verder komt er natuurlijk wat tijd voor samenwerkingen bij. Ik merk weleens dat buitenstaanders denken dat bloggen alleen artikelen schrijven betekent, maar achter de schermen komt er meer bij kijken dan dat. Helemaal niet erg trouwens! Ook die achter-de-schermen-dingen vind ik leuk.  

quote Romy vaker vrolijk

Wat vind je het leukste aan bloggen?

Het eerste wat in mij opkomt: schrijven en positiviteit delen. Ik vind het heel bijzonder dat ik bepaalde ervaringen of tips met anderen kan delen en dat mensen daar dan echt wat aan hebben. Als er maar één iemand is die ik met een artikel op een positieve manier aan het denken zet, dan is mijn dag al goed. 

Verder vind ik het leuk dat bloggen een combinatie is van al mijn passies. Ik heb over het algemeen iets te veel hobby’s en vind van alles en nog wat leuk om te doen. Ik ben gek op schrijven, heb een voorliefde voor fotografie, maak graag gedichtjes, vind psychologie razend interessant, ben dol op interieur, en verdiep me ook graag in marketing en social media. Dat ik al die dingen kan combineren op één blog is het allerleukst aan bloggen.  

Wie inspireert jou het meest online en waarom?

Er zijn heel veel mensen die me inspireren. Ieder weer op een eigen manier. Maar om je een waslijst aan inspirerende accounts te besparen, zal ik een paar voorbeelden noemen.

Op interieurgebied vind ik o.a. @shifrajumelet heel inspirerend. Heel veel liefde voor haar blauwe keuken! Ook @mirjam_hart heeft een prachtig pastelkleurig interieur. Ben daar helemaal weg van! En bij jou, Ilse, vind ik het dan weer heel tof om te zien hoe je je interieur een stijlvol én stoer tintje geeft. 

Op persoonlijk vlak vind ik o.a. @femkekamps heel inspirerend, omdat zij niet bang is om taboes te doorbreken en daarmee mij – en veel andere twintigers en dertigers – inspireert. 

Verder word ik blij van @sannyzoektgeluk voor de positieve inspiratie en vind ik @celinecharlotte en @freelennse een grote inspiratiebron op het gebied van ondernemen. 

Wat is jouw ultieme blog / social media tip?

Volg jouw eigen weg als blogger of Instagrammer. Het internet barst van de tips voor hoe je het als blogger of Instagrammer “zou moeten doen”. Ik geloof zelf dat je vooral niets “moet”. Het is jouw blog of jouw account. En dus ook jouw feestje! Blijf vooral trouw aan jezelf en trek je eigen plan. Mensen volgen je vooral om wie jij bent en om wat jij doet. Zij willen dus veel liever dat je dicht bij jezelf blijft dan dat je uit alle macht probeert op andere bloggers of Instagrammers te lijken. 

Ik heb zelf bijvoorbeeld geen duidelijke niche en schrijf niet alleen over interieur of alleen over mode. Ik krijg weleens te horen dat het beter zou zijn om me te focussen. Maar eerlijk? Ik word nu eenmaal gewoon blij van alles waar ik over schrijf en foto’s over deel. Toen ik laatst een keer op Instagram aan volgers vroeg waarom ze mij eigenlijk volgen, kreeg ik ook van veel mensen terug “Juist door die mix van posts!”. Een extra reden voor mij om mijn eigen (gevarieerde) ding te blijven doen! 

Wil je verder nog iets kwijt?

Loop je rond met het plan om te bloggen? Ga ervoor! Blijf niet twijfelen of uitstellen en denk ook niet dat je elk detail moet hebben uitgedacht. Begin gewoon met bloggen. Het is namelijk geweldig leuk om te doen. En als je er eenmaal mee bezig bent, dan groeit je blog vanzelf wel met je mee en kun je altijd nog na een tijdje dingen anders aanpakken. 

Dankjewel Romy dat je mee wilde doen! Neem zeker een kijkje op Romy’s blog voor de nodige dosis positiviteit!

En vind jij het leuk om ook een keer aan deze rubriek mee te doen? Stuur dan een mailtje naar ilse@interiortwin.com.

blogger Romy van vaker vrolijk

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.