Ben jij van plan om Pinterest zakelijk in te gaan zetten voor je bedrijf of blog? En wil jij weten hoe je van een privé naar een zakelijk Pinterest account overstapt?

In dit artikel leg ik je uit hoe je dit doet en of het überhaupt wel een goed idee is om je account om te zetten, want misschien is het wel beter een nieuw account te starten.

Doorgaan met je privé account of een nieuw zakelijk account beginnen op Pinterest?

Deze vraag krijg ik heel vaak: kan ik het beste mijn privé account omzetten naar een zakelijk account als ik Pinterest zakelijk wil gaan inzetten of is het beter een nieuw account te beginnen?

Dit hangt van een aantal punten af die ik met je wil doornemen.

Hoe ziet je Pinterestaccount er nu uit?

Gebruik je Pinterest al actief privé door veel te pinnen? Heb je veel verschillende borden met pins die jou inspireren?

Dat kan goed en slecht zijn. Goed, als deze pins passen bij jouw ideale doelgroep en de Pinterestborden hier ook bij aansluiten. Zeker als je hierop al pins vanaf je website hebt bewaard.

Dan zou je je privé account om kunnen zetten naar een zakelijk account en dan heb je al een voorsprong door eerder bewaarde afbeeldingen van je website en volgers die passen bij je doelgroep.

Je zou dan hooguit een aantal Pinterest borden die niet passen bij je doelgroep kunnen archiveren als je deze niet meer wilt gebruiken maar wel wilt bewaren. Of je kunt deze Pinterest borden op verborgen zetten als deze niet passen bij je doelgroep maar je deze borden wel privé wilt blijven gebruiken.

Heb je heel veel verschillende borden die niet passen bij je doelgroep? En nog niet zoveel volgers? Dan is het beter, en vooral overzichtelijker, om met een schone lei te beginnen en een nieuw zakelijk account op te starten.

Hoe wil je Pinterest in de toekomst gebruiken?

Nog een belangrijke vraag voor je besluit of je een nieuw zakelijk Pinterest account start: hoe wil je Pinterest in de toekomst gaan gebruiken?

Wil je deze alleen nog zakelijk gebruiken? Of ook privé blijven gebruiken?

En als je deze privé wilt blijven gebruiken, hoe actief ben je hier dan mee?

In tegenstelling tot wat ik soms bij andere bloggers lees is het niet slim om op een zakelijk account privé te blijven pinnen. Sterker nog, dit kan zelfs voor een blokkade op Pinterest zorgen.

De regels wat je wel en niet mag pinnen met een zakelijk account zijn anno 2020 erg streng, maar geen zorgen: al deze regels vind je terug in de online Pinterestcursus.

Maar als je Pinterest privé wilt blijven gebruiken dan is het in de meeste gevallen dus slimmer om twee accounts aan te houden, eentje voor privé gebruik en een zakelijk Pinterest account.

Vind je dit teveel gedoe? Dan kan je er nog voor kiezen om de privé borden op je zakelijke account te verbergen, zodat jij ze wel ziet maar je volgers niet.

Zelf heb ik er trouwens voor gekozen om een nieuw zakelijk account op te starten, omdat ik teveel verschillende Pinterest borden had die niet passen bij een zakelijk account.

Ruim 2 jaar later heb ik een bereik van tussen de 2 en 3 miljoen accounts en inmiddels meer dan 8.000 volgers op Pinterest, dus dit was voor mij een goede keuze.

Van privé naar zakelijk op Pinterest: zo doe je dat

Wil jij je privé account toch naar een zakelijk account omzetten? Dat is gelukkig helemaal niet moeilijk.

Als je een nieuw account wilt beginnen kan je direct een zakelijk account aanmaken en doorloop je ongeveer dezelfde stappen.

Ga via de desktop naar instellingen in de rechterbovenhoek.

Klik op een gratis zakelijk account aanmaken.

Vervolgens klik je op aan de slag.

Nu krijg je een aantal vragen om in te vullen, waaronder je bedrijfsnaam en website. Vul deze informatie in en doorloop de stappen.

Het aanmaken van een zakelijk account op Pinterest heeft veel voordelen. Zo krijg je inzicht in je statistieken en kan je hier je strategie op inzetten, kan je met een zakelijk account adverteren en wordt je zichtbaar op Pinterest vergroot met een zakelijk account doordat jouw account – als je dit goed instelt – ook wordt weergegeven bij pins vanaf jouw website bij andere pinners.

Wel gelden er zoals eerder gezegd strengere voorwaarden bij een zakelijk profiel. Zorg dus dat je op de hoogte bent van de voorwaarden van Pinterest.

Wil je weten hoe je jouw Pinterest account strategisch kan inzetten, zodat je meer bezoekers en klanten via Pinterest op je website krijgt? Dan is de online Pinterestcursus wat voor jou.

Gebruik jij Pinterest al zakelijk?

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.