In deze blog wil ik je graag uitleggen hoe je je Domain Autority (DA) kan verhogen. Er zijn namelijk verschillende manieren hoe je de DA van je website kan verbeteren.

De Domain Autority van je website is één van de criteria voor de vindbaarheid van je website. Ook is een hoog DA voor een blogger belangrijk voor meer samenwerkingen met bedrijven.

Ik ga hier in dit artikel niet uitgebreid op in, omdat in de online blogcursus alles wordt uitgelegd over de vindbaarheid in Google. En meer informatie over wat Domain Autority is, is ook overal online te vinden.

3 tips voor het verhogen van je Domain Autority

1. Unieke en inspirerende content maken

De allerbeste manier om je Domain Autority te verbeteren is natuurlijk om kwalitatief goede blogs te schrijven.

Als jij interessante artikelen schrijft, dan is er vroeg of laat vanzelf wel een website die een link naar je plaatst.

Er zijn genoeg websites die alle ’trucjes’ om hoger in Google te komen hebben toegepast, maar die 0 inspirerende content op hun website hebben. En daarmee ook weinig lezers en fans hebben. Dat is prima als je je alleen op Google richt, maar zelf word ik daar niet blij van.

Ik focus dus liever op waardevolle en originele artikelen en connectie met mijn lezers, omdat dit veel leuker is dan inhoudloze artikelen schrijven puur voor de ranking. En op de lange termijn bouw je zo niet alleen een connectie op met lezers, maar kan je dit ook links van andere bloggers opleveren.

2. Gastblogs schrijven

Het kan even duren voor je links van andere bloggers krijgt, daarom kan je ook het heft in eigen hand nemen en zelf actief op zoek gaan naar links van andere websites.

Dit kan je bijvoorbeeld doen door een gastblog voor andere websites te schrijven. Dit heeft niet alleen als voordeel dat je zo een link naar je website krijgt, maar je bereikt zo ook een nieuwe doelgroep en kan hier weer nieuwe lezers mee bereiken.

Je kan zelf actief op zoek gaan naar websites waar je een gastblog voor wilt schrijven en ze een mail sturen waarin je jezelf aanbiedt als gastblogger.

Ook zijn er verschillende Facebookgroepen waarin regelmatig oproepjes worden geplaatst voor gastbloggers, bijvoorbeeld de groep Gastbloggers gezocht en aangeboden.

Heb jij een goed idee voor een blog op ilsevanelleswijk.nl? Of ben jij zelf op zoek naar een gastblog over bloggen, social media of ondernemen? Laat het mij dan weten op ilse@interiortwin.com

3. Linkruil

Het schrijven van een gastblog kost tijd. En misschien ben jij wel op zoek naar een snellere manier om nieuwe links te verzamelen.

Dan zou je er ook links kunnen ruilen met een andere website, door af te spreken dat je allebei een link naar elkaars website plaatst. Naar elkaars website linken heeft alleen niet zo heel veel waarde. Dit is een beetje een technisch verhaal waar ik in de online blogcursus dieper op in ga.

Meer waarde heeft het als websites in de vorm van een cirkel naar elkaar linken. Dit kan best lastig zijn om dit te regelen als je zelf deze websites bij elkaar moet zoeken, maar gelukkig zijn er Facebookgroepen waarin bloggers actief op deze manier naar elkaar linken.

In de Facebookgroep Bloggers: werken aan je DA kan elke blogger hieraan meedoen. Heb jij een (family)blog met een DA van 25 of hoger? Dan kan je je ook voor deze Facebookgroep aanmelden.

Wat het belangrijkste is bij het verbeteren van je Domain Autority: heb geduld! Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Werk aan de kwaliteit van je website, schrijf af en toe een gastblog en ruil een link als dit relevant is.

Maar wil niet te snel, het ophogen van je Domain Autority kost tijd en dat is terecht. Als het zo makkelijk was, zou elke website binnen no time een hoge DA hebben en daarmee zijn waarde verliezen.

Waarom mijn DA laag is

Misschien lees je dit artikel wel en heb je ondertussen de Domain Autority van ilsevanelleswijk.nl gecheckt. En gezien dat die niet zo hoog is. Dus waarom zou ik over dit onderwerp schrijven?

Gelukkig is de DA van mijn belangrijkste website InteriorTwin.com wel hoger en weet ik waar ik over praat. Via deze website werk ik veel samen met bedrijven en heeft dit meer prioriteit.

Voor ilsevanelleswijk.nl ligt mijn focus (nog) niet op de vindbaarheid in Google en betaalde samenwerkingen. De verkoop van cursussen en diensten is op dit moment mijn belangrijkste verdienmodel voor deze website en hiervoor heb ik Google niet nodig.

Dus het verbeteren van de DA op deze site staat nog op een laag pitje, alhoewel ik natuurlijk altijd bereid ben een relevante gastblog te schrijven en een linkje meer dan welkom is.

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.