Als je van lekker en gezond eten houdt dan is het kookboek Heerlijke winter van Project Gezond een echte aanrader. Al langer ben ik fan van de kookboeken van Project Gezond en deel één en twee heb ik al in huis.

De simpele en smaakvolle gerechten met weinig calorieën, de handige weekmenu’s voor als je wilt afvallen en de inspiratie voor gezonde en lekkere snacks en maaltijden: dit alles vind je terug in de kookboeken van Project Gezond.

Standaard ligt hier een kookboek van Project Gezond op het aanrecht en Heerlijke Winter is het nieuwste kookboek in huis. Ik ben fan!

Lekkere winterse recepten uit Heerlijke Winter

Ik ben gek op winterse gerechten. Pompoen, stoofvlees, pasta’s, pastinaak. Het water loopt me in de mond als ik aan al die heerlijke ingrediënten van het najaar denk. Maar veel maaltijden zijn ook wat zwaar in calorieën wat niet altijd goed is voor de lijn.

Daarom ben ik zo blij met het kookboek Heerlijke Winter van Project gezond. Allemaal recepten met mijn favorieten winterse ingrediënten, maar het gerecht is net even anders opgebouwd waardoor de maaltijd wel laag in calorieën is.

recepten heerlijke winter afvallen

Een aantal van mijn favoriete gerechten uit het boek Heerlijke Winter zijn:

  • Kaneel pompoencake
  • Runderstoof met bier
  • Vegetarische bietenlasagne
  • Zuurkoolschotel met kerrie en ananas
  • Hartige taart met brie en spinazie
  • Linzenschotel met katenspek

Er staan nog veel meer lekkere recepten in het boek die ik ongetwijfeld de komende winter ga uitproberen. De recepten bestaan voornamelijk uit hoofdgerechten, maar er staan ook recepten voor het ontbijt, lunch en tussendoortjes in.

Daarnaast staan er ook 8 weekmenu’s in het boek met inspiratie voor simpele en afwisselende ontbijtjes, lunch, diner en tussendoortjes.

Weekmenu’s in Heerlijke winter

De weekmenu’s in de kookboeken van Project Gezond zijn super handig en de reden waarom ik deze kookboeken veel meer gebruik t.o.v. andere kookboeken. Dankzij de weekmenu’s heb ik mijn eetpatroon inmiddels zo aangepast waardoor ik al ruim 6 kilo ben afgevallen.

weekmenu's heerlijke winter

De weekmenu’s zorgen voor structuur in mijn eetpatroon, gezonde alternatieven en altijd inspiratie wat te eten. Zowel ontbijt, snacks (3 per dag), lunch en diner zijn voor 8 weken lang elke dag wat anders, zo eet je altijd gevarieerd.

In het boek zijn de weekmenu’s opgesplitst in menu’s voor 1250, 1500, 1800 en 2100 calorieën. Zelf volg ik bijvoorbeeld het menu voor 1500 calorieën om af te vallen. In de weken dat ik dit trouw doe (dit lukt niet altijd) merk ik ook dat ik goed afval, zonder echt honger te hebben. Mijn man volgt de weekmenu’s niet, maar omdat de maaltijden lekker en gezond zijn eet hij hier wel gewoon van mee.

In het boek staat uitgelegd welk menu je het beste kunt volgen om af te vallen. Maar ook als je niet wilt afvallen zijn de menu’s en recepten gewoon lekker en bieden ze boordevol inspiratie om makkelijk iets lekkers en gezonds op tafel te zetten.

Ben jij gek op winterse ingrediënten als pompoen, zuurkool, rundvlees, bieten of spruitjes? Zeker weten dat de recepten uit het boek Heerlijke winter jou ook aanspreken. In het boek staan zowel vegetarische maaltijden als maaltijden met vlees en vis, dus er is voor ieder wat wils.

Welk gerecht uit het boek wil jij graag uitproberen?

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.