Ik hou van recepten die gezond, makkelijk en laag in koolhydraten zijn en dit recept is hier een goed voorbeeld van! Bloemkoolrijst klinkt misschien wat saai, maar het is een gezond alternatief voor rijst en heel makkelijk te bereiden.
En wanneer je de bloemkoolrijst combineert met een smaakvol gerecht zoals deze vegetarische nasi goreng dan heb je binnen een mum van tijd een gezond en lekker recept op tafel.
Vegetarische nasi goreng met weinig koolhydraten
Door de rijst te vervangen voor bloemkoolrijst zitten er een stuk minder koolhydraten in dit recept en dat maakt het een gezond recept. Zeker als je wilt afvallen dan is dit een gezonde keuze, omdat je met dit recept weinig koolhydraten en juist veel groenten binnenkrijgt.
Zelf bereid ik de bloemkoolrijst in de magnetron, maar je kunt de bloemkoolrijst natuurlijk ook even meebakken met de rest van het recept. Voeg deze dan de laatste paar minuten toe.
In de ketjab tempeh zitten 9.4 gram koolhydraten per 100 gram. En in de boemboe nasi goreng zitten 16 gram koolhydraten per 100 gram. Hierdoor is het recept niet koolhydraatarm. Wel past dit recept in een koolhydraatbeperkt dieet. Van de boemboe krijg je bijvoorbeeld maar 25 gram binnen, dus dat zijn alsnog niet veel koolhydraten.
Glutenvrije nasi goreng
Dit recept is niet 100 % glutenvrij, omdat er in de boemboe gluten zitten. In de sojasaus die aan de boemboe is toegevoegd zitten namelijk gluten.
De gluten in dit recept zijn minimaal, maar als je gluten helemaal wilt mijden dan kan je de boemboe beter achterwege laten. Maak dan zelf een boemboe van kruiden en glutenvrije sojasaus. Op internet zijn diverse recepten te vinden om zelf nasi goreng boemboe te maken.
Vegetarische nasi goreng met ketjap tempeh
Ingrediënten
- 180 gram vegan ketjab tempeh
- 1 puntpaprika
- 1/2 prei
- 1/2 winterpeen
- 300 gram bloemkool
- 1/2 pakje boemboe nasi goreng
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel Zaanse mayonaise
Instructies
- Snij de puntpaprika, prei en winterpeen in kleine stukjes. Maal de bloemkool fijn tot bloemkoolrijst in de keukenmachine.
- Verwarm een eetlepel olijfolie of kokosolie in een pan en bak hierin de puntpaprika, prei en winterpeen 5 minuten aan.
- Verwarm de tempeh nog 3 a 4 minuten mee.
- Voeg nu de boemboe toe en verwarm dit nog 2 minuten.
- Zet ondertussen de bloemkoolrijst in een magnetronbestendige schaal en verwarm de bloemkool 2 minuten in de magnetron op de hoogte stand.
- Meng de bloemkool met de azijn en mayonaise.
Geef een reactie