Ben jij op zoek naar boeken voor een positieve mindset? Bekijk dan de beste boeken die jou helpen weer beter in je vel te zitten en je stap voor stap helpen naar een gelukkiger leven.

Het leven gaat niet altijd over rozen en soms zit het gewoon even tegen. Mij helpt het dan enorm om boeken over psychologie, mindfulness en geluk te lezen.

Deze boeken helpen mij vooruit en de negativiteit achter mij te laten. Benieuwd naar mijn favoriete boeken voor een positieve mindset?

boeken positieve mindset

Master je Mindset – Michael Pilarczyk

Master je Mindset van Michael Pilarczyk en is een echte bestseller. Als je van zijn meditaties en podcasts houdt dan is dit boek dan ook een echte aanrader.

Dit boek helpt je d.m.v. een vragenlijst naar meer zelfinzicht en de twaalf stappenstrategie helpt je te stoppen met belemmerende gedachtes en je dromen waar te maken.

Zelf vind ik het heel fijn als ondernemer dat Michael ook zijn kennis als succesvolle zakenman in zowel het boek als zijn podcasts meeneemt en dat maakt zijn kennis uniek.

Brene Brown – De kracht van imperfectie

Eén van de redenen waarom ik soms niet lekker in mijn vel zit is dat ik veel te streng voor mijzelf ben. Ik ben een echte perfectionist en alles moet goed gaan.

Zit iets tegen? Dan ben ik ongelooflijk streng voor mijzelf. Als je dit herkent is De kracht van imperfectie een echte aanrader. Dit boek helpt mij om zachter en met compassie naar mijzelf te kijken.

Dit boek helpt om jezelf goed genoeg te vinden en is wat mij betreft een echte aanrader. Want een positieve mindset heeft pas zin als je ook leert iets aardiger voor jezelf te zijn.

Steeds leuker – Jelle Hermus

Steeds leuker is een praktisch boek die je in kleine stappen helpt weer uit de neerwaartse spiraal te komen. Met weinig moeite en een beetje humor je leven steeds leuker maken, wie wilt dit nou niet?

Omdat dit boek lekker nuchter en praktisch is geschreven is dit boek zowel voor vrouwen en mannen geschikt en ook een aanrader voor mensen die niet ‘van zweverig gedoe’ houden!

Happy Life 365 – Kelly Weekers

In het boek Happy Life 365 leer je aan de hand van simpele stappen wat voor invloed je denkwijze heeft op je dagelijkse mindset. Leer nee zeggen, niet druk maken om wat anderen zeggen en dat het niet erg is om te falen dankzij de nuchtere aanpak in dit boek.

Ik heb het boek er weer eens opnieuw bij gepakt om door te lezen en te werken aan mijn mindset.

Nog meer boeken voor een positieve mindset:

Deze boeken heb ik zelf nog niet gelezen, maar hebben veel positieve reviews op bol.com. Deze boeken zijn dan ook zeker een aanrader als je de baas wilt worden over je eigen gedachten.

beste boeken positieve mindset

Een deel van deze boeken is trouwens gratis te lezen of beschikbaar als gratis luisterboek als je een Kobo Plus abonnement hebt. Zelf heb ik ook een Kobo Plus abonnement, maar ik lees vooral romans. Juist dit soort boeken lees ik bij voorkeur nog lekker ouderwets in boekvorm.

Welk boek lees jij graag voor een positieve mindset?

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.