Vandaag een gastblog van Margreet Stegeman. Schrijven is Margreet’s passie en ze helpt ondernemers met het vertellen van hun eigen verhaal.

Al een tijdje worstelde ik met mezelf, ik zat in een cirkel waar ik niet uitkwam. Ik was niet gelukkig in mijn werk. Het was een vaste baan met zekerheid en ik had leuke collega’s. Ik moest niet zo zeuren, althans dat vertelde ik mezelf.

Na een heftige gebeurtenis in mijn familie, begon ik de wereld door een andere bril te bekijken. Ik leerde meer over hoe je je gedachten kunt controleren en via via kwam ik aanraking met de law of attraction. 

Wat is de Law of Attraction?

De law of attraction (LOA), oftewel de wet van de aantrekkingskracht. De wet zegt dat waar jij je op focust, dat trek je aan. Je kent de uitspraak misschien wel: “alles wat je aandacht geeft, groeit”. Dat is waar LOA om draait. Het werkt zowel in positieve als negatieve zin. Het draait om energie. Als jij bijvoorbeeld altijd roept: ik heb te weinig geld, dit is te duur, dan heb je een negatieve energie met betrekking tot geld. Door er anders naar te kijken en anders te gaan praten verander je die energie en dus ook het punt van aantrekking. Door op een positieve manier te praten over geld gaat de energie stromen en zul je er meer van aantrekken. 

LOA gaat over het uitzenden van een verlangen en vervolgens loslaten hoe en wanneer dat verlangen uitkomt. Hoe beter jij bent in het loslaten van hoe en wanneer, des te sneller je verlangen uitkomt. Vertrouw erop dat het naar je toekomt.

Het enige wat jij moet doen is ervoor zorgen dat je je goed voelt en het voor je kunt zien dat het gaat gebeuren (visualiseren). Dat visualiseren kan op verschillende manieren: door meditatie, door het in te spreken in je voice recorder of door het op te schrijven. Dat laatste werkt voor mij heel goed.

Verantwoordelijkheid nemen

Om het verschil te gaan maken in je leven, moet je verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er zich op dit moment in je leven afspeelt. Je kunt anderen de schuld geven van de huidige situatie, maar daarmee ga je je leven niet veranderen.

Ik zat ook in een slachtofferrol. Ik gaf de schuld aan mijn werkgever. Zij boden mij niet de juiste werkplek, ze gaven mij geen waardering. Ik zocht het buiten mezelf. Totdat ik naar de situatie keek en zag in dat het voor mij niet werkte, omdat deze werkgever niet aan mijn kernwaarden voldeed. Het lag niet aan de werkgever, maar dat wij niet bij elkaar pasten. Door dat in te zien, veranderde er iets in mij. 

Daarnaast had ik de belemmerende overtuiging dat ik niet zomaar weg kon gaan, omdat het een vaste baan en inkomen was. Maar diep van binnen wist ik dat ik hier diep ongelukkig was en dat het zou leiden tot weer een burn-out. 

Ik nam verantwoordelijkheid door hardop uit te spreken tegen mijn man en mijn werkgever dat ik niet gelukkig was. Door dit te doen kwamen er ineens nieuwe mogelijkheden op mijn pad. Actie te ondernemen en kiezen voor mezelf. 

Margreet Stegeman

Je hebt altijd een keuze

Hoe onmogelijk het soms ook lijkt, je hebt altijd een keuze. Soms is het een keuze tussen twee negatieve zaken, maar je hebt een keuze. Daarnaast kun je ongeacht de omstandigheden er altijd voor kiezen om je goed te voelen. Mijn werkgever en ik kozen ervoor om uit elkaar te gaan en we hebben een fijne regeling getroffen. De eerste maand dat ik thuis zat voelde ik me nutteloos, maar besloot om deze tijd te gebruiken om aan mezelf te werken. Dat veranderde alles.

Ik ging een training volgen op het gebied van law of attraction, ik wilde meer leren over deze wet. Over het verantwoordelijkheid nemen voor je leven, het leren luisteren naar mijn intuïtie en om mijn purpose te vinden en na te leven.

Ik kreeg leuke banen aangeboden, maar waarbij de verdiensten zo laag waren dat ik ervoor koos om hier niet op in te gaan. Ik vertrouwde erop dat er iets beters op mijn pad zou komen. Dat heeft LOA mij heel erg geleerd, vertrouw op je gevoel. Alle keuzes die ik in het verleden heb gemaakt op basis van mijn gevoel, hebben goed uitgepakt. Keuzes die ik heb gemaakt op basis van mijn hoofd waren minder succesvol.

Ik voel me goed, no matter what

Ik besloot dat ik me goed wilde voelen, ongeacht de situatie. Een situatie veranderd niet als ik heel veel medelijden heb met mezelf.  Als ik me nu een dag minder voel, pas ik mijn eigen succesvolle routine toe. Dat geeft mij de mogelijkheid om snel terug te komen in balans (alignment)

Mijn routine ziet er als volgt uit door dagelijks:

  • Te werken aan mijn mindset door te lezen, inspirerende podcasts te luisteren of een training te volgen op het gebied van persoonlijke groei;
  • Minimaal een uur te wandelen;
  • Te schrijven in mijn journal.

Door ’s ochtends op tijd op te staan, heb ik voldoende me time om met een goed gevoel aan de dag te beginnen. Dat is echt goud waard!

Inmiddels heb ik een leuke baan gevonden die wel goed betaald en groeit mijn bedrijf, doordat ik klanten aantrek die bij mij passen. Door volledig te vertrouwen op mijn gevoel, maak ik grote sprongen. Mijn mantra is: “Everything is always working out for me”.

Hoe zorg jij ervoor dat je je goed voelt, no matter what?

Lieve groet,

Margreet

Ik ben Margreet, levensgenieter, theeleut, moeder en ondernemer. Dol op wandelen, schrijven en persoonlijke ontwikkeling. Meer lezen over mij en de keuzes die ik voor mezelf maak? Dat kan op margreetstegeman.nl

Of volg me op social media:

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.