Wil jij graag een cadeau met betekenis cadeau doen aan een vriendin, zus, collega of iemand anders om wie je geeft? Ik deel graag waardevolle cadeau ideeën voor vrouwen over mindfulness, selfcare en psychologie met je.

Ik was laatst op zoek naar leuke cadeaus voor vriendinnen die wel een steuntje in de rug konden gebruiken. Ik wilde iets geven waar ze duurzaam iets aan hebben, maar het viel mij op hoe lastig het was om online iets leuks en persoonlijks te kopen.

De hoogste tijd dus voor een lijstje met inspiratie, zodat jij niet teveel tijd kwijt bent om een leuk cadeau te verzinnen. De meeste tips in dit lijstje kan je ook mee aan de slag tijdens de lockdown en anders is het een mooi cadeau om naar uit te kijken.

15+ cadeautips over mindfulness, selfcare en psychology

Boeken over geluk

Boeken over geluk zijn altijd een goed idee om iemand op te vrolijken of helpen in een moeilijke periode.

Een boek over geluk kan heel breed zijn, van een oppervlakkig boekje tot een diepzinnig boek over psychologie.

Zelf heb ik dit invulboekje ‘doe elke dag iets waar je bij van wordt‘. Dit is geen standaard geluksmomenten boekje, maar je wordt echt uitgedaagd elke dag over iets positiefs na te denken en dit boekje is ook leuk om cadeau te geven.

Andere boeken over geluk, positiviteit en mindfulness om cadeau te doen:

Heb jij een vriendin die bezig is met minimalisme? Dan is een digitaal boek voor de e-reader misschien een beter idee.

Sauna / Massage

Om goed voor jezelf te zorgen en rust te nemen is een sauna of een massage de ultieme ontspanning. Neem je vriendin een dagje mee naar de sauna, trakteer op een massage of zorg voor een andere ontspannende belevenis waarmee je vriendin of zus tot rust kan komen.

Intuïtiekaarten

Zelf begin ik de dag sinds kort met het trekken van een intuïtiekaart. Dit zorgt voor focus en een positieve mindset. Ik heb deze intuïtiekaarten ook aan vriendin cadeau gedaan die geïnteresseerd is in spiritualiteit en ze was erg blij met dit cadeau. Het helpt je om een intentie voor de dag te zetten en is zeker in een moeilijke tijd het perfecte kado om focus te houden op het positieve.

intuïtiekaarten mafalda pinto leite

Andere mooie intuïtiekaarten om cadeau te doen:

Zoutlamp

Het zoutkristal in een zoutlamp heeft een positieve en ontspannende werking. Door het naast je bed te zetten slaap je bijvoorbeeld sneller en kan je minder last hebben van nachtmerries.

Naast dat de zoutlamp een helende werking heeft geeft de lamp ook nog eens mooi licht af. Ik heb deze zoutlamp aan een vriendin cadeau gedaan. Wat ik niet wist is dat ze al een aantal van deze lampen heeft en er voor haar werkplek nog eentje extra wilde kopen, dat kwam mooi uit!

Etherische oliën

Etherische olie is ontspannend en helend en kan bijvoorbeeld in bad of in een aroma diffuser gebruikt worden. Elke geur heeft weer zijn eigen werking, zo kan je een persoonlijk pakket – eventueel in combinatie met een aroma diffuser of ander verwenpakket – samenstellen.

Etherische oliën zijn o.a. bij Dille en Kamille en bol.com te koop.

Kristallen

Voor de spirituele vrouw zijn kristallen en edelstenen een mooi en waardevol kado idee. Welke kristallen bij iemand passen hangt af van de situatie, dus geef niet zomaar een kristal cadeau.

Voor de beginner zou je een boek over kristallen cadeau kunnen doen en als je er meer verstand van hebt dan kan je een passende kristal of edelsteen cadeau doen.

Tijdschrift over psychologie en zelfliefde

Een echt feel good magazine, zoals bijvoorbeeld de Flow, Happinez of Psychologie magazine is het perfecte cadeau voor de vrouw om te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Kies voor een los tijdschrift of geef een abonnement cadeau.

Healing / reading

Een healing of reading kan iemand in een moeilijke tijd helpen meer inzicht te krijgen in haar leven. Het is natuurlijk wel belangrijk dat diegene voor deze spirituele lezing openstaat, maar als dat zo is dan is dit een mooi cadeau voor een vrouw.

Pakket met lekkers

Wil je op safe spelen? Verras dan iemand met een pakket met lekkers om zich weer beter te voelen. Bijvoorbeeld (vegan) chocolade, duurzame thee of een lekker wijnpakket is altijd een goed idee.

Pakket met verzorgingsproducten

Naast een pakket met lekkers kan je ook een mooi pakket met verzorgingsproducten samen stellen. Doe dit alleen als je iemand ook echt goed kent, want hoe vaak blijven gekregen verzorgingsproducten niet ergens ongebruikt in een la liggen?

Plant of bloem

Een plant of bloem is altijd een goed idee. Dit is het simpelste cadeau wat je iemand kan geven en is ook heel geschikt als je iemand niet zo goed kent.

Mooie planner, dagboek of notitieboekje

Vrouwen die met zelfontwikkeling bezig zijn maak je al snel blij met een mooie planner, dagboek of notitieboekje waarin ze hun plannen en gedachtes kunnen opschrijven en zo aan hun eigenlijk ontwikkeling kunnen werken.

Wandeling

Dit is het goedkoopste cadeau idee uit dit rijtje. Maak een wandeling met iemand die dit wel kan gebruiken. Wandelen is het gezondste wat er is en of het nou een mooie boswandeling is of een wandeling langs het strand: dit doet iedereen goed.

Tijdens een wandeling is er ook tijd voor aandacht en een goed gesprek en dat is nog eens extra mooi.

Cadeaubon

Twijfel je wat je iemand cadeau kan doen? Geef dan liever een cadeaubon zodat diegene zelf iets kan uitkiezen dan een cadeau waar je niks aan hebt.

Bijvoorbeeld een cadeaubon van een dagje uit of een andere belevenis of een cadeaubon voor een luxeproduct, zodat diegene een lekkere parfum of iets anders leuks kan kopen.

Geef je tijd cadeau

Wil je echt een waardevol cadeau geven? Tijd is het meest waardevolle cadeau wat er is. Bied jezelf aan als oppas, doe de boodschappen voor je zus of kook eens een lekker etentje voor je buurvrouw. Allemaal kleine dingen die iemand, zeker in een zware periode, enorm kan helpen.

Tips voor een waardevol cadeau

Ik heb zelf de intentiekaarten en zoutlamp al aan vriendinnen gegeven en hier waren ze oprecht blij mee. Eindelijk een cadeau waar je echt wat aan hebt en die bij mijn vriendinnen passen.

Deze cadeaus waren het perfecte cadeau voor deze vrouwen, maar natuurlijk is iedereen weer anders en is bijvoorbeeld een zoutlamp niet voor iedereen geschikt. Probeer je dus in diegene te verdiepen en neem de tijd om iets uit te zoeken wat echt bij haar past.

Zo zal een minimalist liever een belevenis cadeau krijgen dan een product en iemand die vegan is maak je ook niet blij met eten of verzorgingsproducten die niet vegan zijn.

Sommige cadeaus in dit rijtje zijn misschien iets te spiritueel of zweverig voor sommigen, maar zeker voor mensen die met mindfulness bezig zijn zijn deze cadeaus misschien juist erg waardevol.

Deze cadeaus zijn geschikt voor de feestdagen, bijvoorbeeld sinterklaas en kerst, maar ook voor een verjaardag of moederdag. Of verras je vriendin spontaan in een moeilijk jaar met één van deze selfcare cadeau’s. Een mooi steuntje in de rug om beter voor jezelf te zorgen is zeker op lastige momenten altijd een goed idee.

Heb jij nog een leuke cadeautip voor vrouwen welke in dit rijtje hoort? Laat het mij dan zeker weten.

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.