De laatste tijd heb ik weer een aantal boeken gelezen waaronder de boeken Liefs uit Londen, Liefs uit Ibiza en Liefs uit New York van Iris Visser. Deze feelgoodromans kwamen in mijn boekenlijst suggesties voorbij en ik besloot ze te lezen.

Wil jij weten of deze boeken de moeite waard zijn om te lezen? Lees dan mijn review.

Samenvatting / flaptekst

Liefs uit London

Al het geloof dat Hannah heeft in de liefde verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ze tijdens oud en nieuw haar vriend met een ander meisje betrapt. En tot overmaat van ramp wordt ze ook nog eens gedwongen om haar verschrikkelijke baas, de jonge directeur van een groot warenhuis, twee weken lang te assisteren tijdens een zakenreis naar Londen. Het nieuwste filiaal van hun winkel loopt niet naar behoren en dus zijn ze gedwongen om, samen met een extern ingehuurd marketingteam, in te vliegen.

Eenmaal aangekomen in Londen probeert Hannah elk teken dat de stad zich opmaakt voor de meest romantische dag van het jaar uit alle macht te negeren. Het feit dat haar baas een hoogst verwarrende menselijke kant blijkt te hebben én dat de vrouw van het marketingbureau haar wel heel bekend voorkomt, zorgen immers al voor genoeg kopzorgen.

Liefs uit Ibiza

Eva koestert warme herinneringen aan de vele zomers die ze als kind en puber al dan niet werkend in de strandtent van haar familie op Ibiza doorbracht. Dus wanneer ze door haar nichtje wordt gebeld met het nieuws dat het bedrijf van hun grootouders in zwaar weer verkeert en ze haar hulp goed kunnen gebruiken, hoeft ze niet lang na te denken. Met een studie bedrijfseconomie op zak en een aantal vrije maanden tot haar beschikking, springt ze op het vliegtuig in de goede hoop iets bij te kunnen dragen en wellicht wat van de Spaanse zon te kunnen genieten. 

Tijdens een van haar eerste avonden op het eiland, die ze met haar nichtje dansend doorbrengt in een hippe club, ontmoet ze de knappe Elias. Na een heerlijke avond, zijn nummer op zak en een date in het vooruitzicht lijkt haar werkvakantie opeens zomaar een romantische wending te krijgen. Totdat ze een aantal dagen later, eerder dan verwacht en onder heel andere omstandigheden, opeens oog in oog staan. Ontsteld komt ze tot de ontdekking dat haar droomman een uiterst mensonterende kant blijkt te hebben, en dus besluit ze stellig ver bij hem uit zijn buurt te blijven. Maar de vraag is of oprechte aantrekkingskracht zich op het zwoele, zomerse eiland makkelijk laat negeren…

Liefs uit New York

Emma krijgt op haar werk de kans van haar leven: het evenementenbureau waarvoor ze werkt heeft een filiaal in New York dat zó goed draait dat ze meer mensen nodig hebben en zij is de gelukkige. De specifieke klus: het organiseren van een enorm kerstfeest voor een groot advocatenkantoor. 

Ondanks Emma’s jarenlange ervaring met de moeilijkste evenementen, loopt het in New York op zijn minst gezegd wat stroef. Wanneer als klap op de vuurpijl ook nog de live band afzegt, dreigt het hele feest in het water te vallen. Het toeval wil echter dat haar knappe, kerst-hatende buurman niet alleen in een bandje speelt, maar ook nog eens de sterren van de hemel kan zingen. Emma zet alles op alles om hem over te halen om op te treden op het kerstfeest. Zal het haar lukken om de Grinch-next-door in te laten zien dat haar favoriete feestdag toch niet zo verschrikkelijk is als hij denkt om zo haar baan te redden?

Mijn recensie

Ik heb de drie boeken van Iris Visser in één ruk uitgelezen. Ze zijn vlot geschreven, met af en toe wat humor, en lezen lekker weg.

De boeken zijn niet erg lang, waardoor je ze redelijk snel uit hebt. Gelukkig zijn het drie boeken in totaal en zorgt het hierdoor toch nog voor heel wat uren leesplezier.

De schrijfstijl van Iris is heel prettig en ik werd echt in de verhalen meegezogen, waardoor de uren voorbij vliegen.

Alhoewel het door de titels van de drie boeken lijkt of het een boekenreeks is, is elk boek een afzonderlijk geschreven boek met nieuwe personages en verhaallijnen. Dit houdt het boeiend en de personages vervelen geen moment.

De boeken zijn heerlijke feelgoodromans om bij te ontspannen. De verhaallijnen zijn prettig en ook al weet je ongeveer wel wat er gaat gebeuren, toch zitten er een aantal verrassende wendingen in de verhaallijnen waardoor de boeken boeiend blijven.

Wil jij een vermakelijke feelgoodroman om te relaxen lezen? Dan zijn deze boeken zeker een aanrader.

Ik ben fan van de boeken van Iris Visser en heb meteen ook haar andere boek Bij Kennis besteld. Ik kan niet wachten op meer boeken van Iris.

Ga jij deze boeken lezen? Ik ben benieuwd naar jouw mening.

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.