Als blogger is er niks zo vervelend als een writersblock. Ook ik heb er soms last van. Turend naar het beeldscherm, wetende dat je artikelen moet schrijven, maar er komt niks.

Alles wat je typt is niet goed genoeg. De backspace is de meest gebruikte toets op je toetsenbord. En het lijstje met tientallen ideeën om over te schrijven kan in de prullenbak, want geen enkel idee is leuk genoeg.

Herkenbaar? Wacht nog even met het weggooien van je blog ideeën, want die komen later echt wel weer van pas. Deze tips helpen mij mijn writersblock te verslaan.

Zo versla je je writersblock

  • Zoek afleiding en ga iets leuks doen. Ik weet hoe lastig dat klinkt, want je moet nu iets opleveren. Maar als je gefrustreerd achter je beeldscherm blijft zitten dan komt er echt niks af. Dus ga even een wandeling maken, een boek lezen of tv kijken. Of nog beter, neem de tijd voor een meditatie of iets anders waar je echt helemaal van tot rust komt.
  • Neem de tijd om een aantal blogs te lezen die je inspireren. Dat mogen blogs zijn in je niche, maar het kan ook een totaal ander onderwerp zijn. Zelf raak ik hier meestal weer geïnspireerd door en krijg ik energie om nieuwe blogs te schrijven. Ik heb zelf een lijst met blogs die ik graag lees op zo’n moment. Voor mij helpt het om blogs te lezen die zo authentiek mogelijk zijn, hier krijg ik de meeste inspiratie van.
  • Ga terug naar de basis. Waarom ben je ooit gaan bloggen? Waar schrijf je het liefst over? Tegenwoordig verdien ik met bloggen mijn inkomen en daarom zijn mijn blogs anders dan vroeger. Niet slechter (zelfs beter), maar anders. Maar soms kan het helpen om alle kennis die je hebt geleerd over bloggen los te laten en een blog te schrijven gewoon voor de lol. Die blog hoef je echt niet te publiceren als je dat niet wilt. Het kan wel helpen om weer lol te krijgen om te schrijven en je writersblock te verslaan.
  • Schrijf eens op een andere tijd. Zelf schrijf ik meestal ’s ochtends mijn blogs. Maar soms komt er echt geen inspiratie. Als het niet wil, dan wil het niet. Ik ga dan wat anders doen, want ik weet dat de inspiratie later wel komt. Zo heb ik soms opeens ’s avonds of op een zondagmiddag inspiratie en schrijf ik meerdere artikelen achter elkaar.
  • Geef jezelf 30 minuten tijd voor social media. Instagram, Pinterest en Facebook: alles is toegestaan. Maar zet wel een timer aan. Ga lekker scrollen, liken en reageren net zoveel als je wilt. Wedden dat je onbewust een heleboel inspiratie opdoet? Grote kans dat je na die 30 minuten een leuk idee hebt waar je wel mee aan de slag wilt.

Een writersblock is nou eenmaal iets wat bij het bloggen hoort, maar je hoeft je er niet bij neer te leggen. Zelf heb ik meerder cursussen over bloggen, schrijven, marketing en meer bij Amerikaanse goeroe’s gevolgd. De Amerikaanse experts geven stuk voor stuk aan dat ze weleens last hebben van een writersblock.

Het is dus niet de vraag of je een writersblock krijgt, maar wanneer. Niks om je zorgen te maken, want met deze tips weet je hoe je je writersblock verslaat.

Liefs,

Ilse

last van een writersblock?

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.