Ik heb weer een lekker recept om te delen. Laatst maakte ik deze aardappelfrittata met geitenkaas en walnoten. Dit is een heerlijk gerecht als licht avondeten, maar dit kan ook prima als lunch.

Zelf vind ik het lekker om een dubbele hoeveelheid te maken. Dan kunnen we de restjes de volgende dag als lunch eten. Je kunt de frittata ook koud eten, maar zelf vind ik het het lekkerst om het gerecht nog even 15 minuten in de oven op 200 graden op te warmen.

Meestal maak ik een frittata in een pan op het fornuis, maar voor de verandering heb ik deze frittata in de oven gemaakt. Zo hoef ik het niet continue in de gaten te houden, maar ik merk wel dat het in de oven langer duurt voor de frittata klaar is.

Een volgende keer zou ik dit gerecht daarom gewoon in de pan maken. Zodra het ei in de pan zit zet je een deksel op de pan en dan moet je goed in de gaten houden wanneer het ei helemaal gestold is.

Ik gebruikte voor dit recept zowel zoete aardappel als vastkokende aardappel. Maar je kunt één van de twee soorten natuurlijk ook vervangen voor een ander ingrediënt, zoals pompoen, prei of paprika.

Voor het diner vind ik het lekker om nog een broodje naast de frittata te eten. In plaats van brood zou je er ook een salade bij kunnen maken.

Aardappelfrittata met geitenkaas en walnoten

zoete aardappelfritatta geitenkaas walnoot

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g vastkokende aardappelen
  • 550 g zoete aardappel
  • 1 grote ui
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • 10 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 125 g zachte verse geitenkaas
  • 60 g walnoten
  • ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden.

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de ui in halve ringen.

Meng de aardappel, zoete aardappel, ui, olie en rozemarijn in de ovenschaal. Zet dit voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Verlaag de temperatuur naar 190 graden.

Klop alle eieren los met een scheutje water. Pers de knoflook en meng met de eieren.

Haal de ovenschaal uit de oven en verkruimel de geitenkaas hierover. Meng dit goed met elkaar en schenk de eieren erover.

Zet het gerecht nog eens 15 minuten in de oven.

Haal de frittata uit de oven en leg de walnoten erop. Zet de frittata weer in de oven tot deze goed gestold is. Bij mij duurde dit zo’n 15 minuten.

Geniet van je frittata! Meer inspiratie voor het avondeten? Bekijk dan deze snelle pasta in tomatensaus.

Het recept later nog eens bekijken? Bewaar deze dan op Pinterest.

Liefs, Ilse

ovenfrittata met aadappel

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.