Ik heb weer een lekker recept om te delen. Laatst maakte ik deze aardappelfrittata met geitenkaas en walnoten. Dit is een heerlijk gerecht als licht avondeten, maar dit kan ook prima als lunch.
Zelf vind ik het lekker om een dubbele hoeveelheid te maken. Dan kan je de frittata de dag erna met de lunch eten. Je kunt de frittata ook koud eten, maar zelf vind ik het het lekkerst om het gerecht nog even 15 minuten in de oven op 200 graden op te warmen.
Frittata uit de oven
Meestal maak ik een frittata in een pan op het fornuis, maar voor de verandering heb ik deze frittata in de oven gemaakt. Het voordeel van frittata uit de oven is dat je het gerecht niet continue in de gaten hoeft te houden. Dit is makkelijker.
Maar het nadeel is wel dat frittata uit de oven een langere bereidingstijd heeft. Onze oven is niet zo krachtig en met een dikke ovenschaal duurt het erg lang voor de frittata klaar is.
Een volgende keer zou ik dit gerecht daarom gewoon in de pan maken. Zodra het ei in de pan zit zet je een deksel op de pan en dan moet je goed in de gaten houden wanneer het ei helemaal gestold is.
Verschillende soorten aardappel in de frittata
Ik gebruikte voor dit recept zowel zoete aardappel als vastkokende aardappel. Hierdoor is het gerecht smaakvoller en dit is ideaal om restjes aardappel op te maken. Zoete aardappel bevat meer vitamine en mineralen dan een ‘gewone’ aardappel en is daarmee een gezonde keuze.
Maar je kunt één van de twee soorten aardappel natuurlijk ook vervangen voor een ander ingrediënt, zoals pompoen, prei of paprika. Zorg er dan voor dat de meerderheid van de ingrediënten nog wel steeds uit aardappel bestaat, anders is het natuurlijk geen frittata meer.
Voor het diner vind ik het lekker om nog een (glutenvrij) broodje naast de frittata te eten. In plaats van brood zou je er ook een salade bij kunnen maken.
Recept Aardappelfrittata met geitenkaas en walnoten
Aardappelfrittata met geitenkaas en walnoten
Ingrediënten
- 250 gram vastkokende aardappelen
- 550 gram zoete aardappel
- 1 grote ui
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 10 eieren
- 1 teen knoflook
- 125 gram zachte geitenkaas
- 60 gram walnoten
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de ui in halve ringen.
- Meng de aardappel, zoete aardappel, ui, olie en rozemarijn in de ovenschaal. Zet dit voor ongeveer 20 minuten in de oven.
- Verlaag de temperatuur naar 190 graden.
- Klop alle eieren los met een scheutje water. Pers de knoflook en meng met de eieren.
- Haal de ovenschaal uit de oven en verkruimel de geitenkaas hierover. Meng dit goed met elkaar en schenk de eieren erover.
- Zet het gerecht nog eens 15 minuten in de oven.
- Haal de frittata uit de oven en leg de walnoten erop. Zet de frittata weer in de oven tot deze goed gestold is. Bij mij duurde dit zo’n 15 minuten. Heb jij een krachtigere oven? Dan kan de frittata eerder uit de oven.
Geniet van je frittata! Meer inspiratie voor het avondeten? Bekijk dan deze snelle pasta in tomatensaus.
Het recept later nog eens bekijken? Bewaar deze dan op Pinterest.
Liefs, Ilse
Geef een reactie