Ik heb weer een lekkere mugcake voor jullie klaar staan! Een mugcake is een simpele cake uit de magnetron. Omdat deze vaak in een mok wordt gemaakt wordt dit ook wel een mugcake genoemd.

Ik vind zelf een mugcake lekker voor het ontbijt, maar je kunt de mugcake ook lekker als tussendoortje eten. Deze mugcake bevat o.a. banaan en bosbessen en is ook een gezonde keuze. Ik hou ervan om regelmatig mugcakes te maken, minstens 1 keer in de week staat deze wel op het menu. Het leuke is dat je eindeloos kunt variëren. Ik deel graag deze mugcake met chocola en bosbessen met je.

Zuivelvrije en glutenvrije mugcake

Deze mugcake is vrij van zuivel en gluten. Ik eet dit zelf namelijk niet en zo is het steeds een uitdaging om toch lekkere en makkelijke recepten te maken. Maar met deze mugcake is dat zeker gelukt.

De mugcake heeft een chocoladesmaak dankzij de toevoeging van cacao. Ik heb dus geen echt chocolade toegevoegd, maar gekozen voor cacao. Dit geeft het net zo’n lekkere chocolade smaak, maar hierdoor is het wel vrij van zuivel.

Basis mugcake recept

Je kunt eindeloos variëren met mugcake recepten. Ik heb eigenlijk twee basisrecepten die ik gebruik, eentje op basis van kokosmeel en eentje op basis van amandelmeel. Stiekem vind ik amandelmeel wel net wat lekkerder, maar variëren is altijd een goed idee.

Maak je een mugcake op basis van kokosmeel dan heb je hier minder van nodig.

Dit zijn mijn basisrecepten:

Amandelmeel mugcake:

  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 30 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder

Kokosmeel mugcake:

  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 20 gram kokosmeel
  • 1/2 theelepel bakpoeder

Natuurlijk kan je hier ook mee variëren en zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo heb ik in dit recept gekozen voor 15 gram kokosmeel en 5 gram cacao, wat ook een hele lekkere combinatie is.

chocolade mugcake met bosbessen en kokosmeel

Mok voor mugcake

Een nadeel van een mugcake vind ik toch wel dat de mok vaak heel erg warm wordt. En de cake is dan vaak net nog niet helemaal gaar. Daar heb ik gelukkig een oplossing voor gevonden door een magnetron bestendige mok te gebruiken voor mijn mugcakes. Sinds ik ben overgestapt naar deze mok zijn mijn mugcakes nog lekkerder!

Doet jouw magnetron vaak ook net niet wat jij wilt? Dan is deze mok echt een aanrader!

Recept voor chocolade mugcake met bosbessen

chocolade mugcake met bosbessen en banaan

Chocolade mugcake met bosbessen en banaan

Deze overheerlijke en makkelijke mugcake met de smaak van chocola is binnen no-time klaar. Een simpel en snel taartje, voor tussendoor of als ontbijt, makkelijker wordt het niet!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 15 gram kokosmeel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 5 gram cacao
  • handje bosbessen (ontdooid)

Instructies
 

  • Prak eerst de banaan goed fijn. Meng dit daarna met het ei.
  • Voeg het kokosmeel, bakpoeder en cacao toe en meng nog een keer goed.
  • Voeg tot slot de bosbessen toe en roer goed door.
  • Zet de mugcake 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. En je mugcake is good to go!
Trefwoord exorfinevrij, glutenvrij, koolhydraatbeperkt

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.