Ik heb weer een heerlijk lunchgerecht voor jullie klaar staan. Eerlijk is eerlijk, dit is niet het gezondste lunchgerecht wat je op deze site zult tegenkomen. Maar lekker is het wel. De intense smaak van cheddar, ik hou er van!
Dit gerecht is glutenvrij en koolhydraatarm, dus zo ben je toch nog een beetje gezond bezig. Scroll snel verder voor het recept.
Lekker glutenvrij alternatief: wafels als lunch
Sinds ik geen gluten meer eet, is het soms een beetje zoeken naar lekkere alternatieven voor de lunch. Zelfgemaakte wafels vind ik een heel lekker alternatief. Zo heb je toch nog een beetje de structuur van brood, maar dit kan je makkelijk glutenvrij eten.
Wafels maak je super snel. Ik heb 2 mini wafelijzers van de Action en binnen 4 a 5 minuten zijn de wafels klaar. Soms maak ik een voorraadje en vries ik een deel in voor een later moment.
Ik maak zelf wafels op basis van kaas, ook wel chaffles genoemd. Deze keer heb ik voor de intense smaak van cheddar gekozen, maar je kunt ook voor kazen als mozzarella, roomkaas of feta kiezen.
Vul dit aan met een neutrale geraspte kaas, wat meel op basis van amandel of kokos, ei en bakpoeder en je hebt een heerlijke basis voor wafels.
Deze glutenvrije wafels met kaas en gegrilde paprika zijn bijvoorbeeld ook erg lekker om te maken.
Is cheddar gezond?
Deze keer maakte ik de chaffles met cheddar. Cheddar heeft een kenmerkende en intense smaak en je zit daarna lekker vol.
Maar let op, cheddar is niet de gezondste kaassoort. Mozzarella is bijvoorbeeld een kaassoort die wat minder calorieën en vetten bevat. Toch is cheddar nou ook weer niet zo ongezond als vaak wordt gedacht, dus je kunt er best af en toe van genieten zonder je schuldig te voelen.

Eindeloos afwisselen met chaffles en beleg
Ik maak graag chaffles voor de lunch. Dit komt omdat je eindeloos kan variëren met de chaffles en het beleg.
Als basis voor de wafels kun je, naast cheddar, bijvoorbeeld ook de volgende kaassoorten gebruiken:
- roomkaas
- geraspte kaas
- mozarella
En met het beleg kan je al helemaal los. Denk aan gegrilde paprika, plakjes aubergine en courgette, kaas, salami of avocado. Er is altijd wel een lekkere combinatie te bedenken, waardoor je Chaffles nog net wat beter smaken.
Recept voor cheddar wafels met beleg
Ben je nieuwsgierig geworden naar het recept voor chaffles gemaakt van cheddar? Je maakt deze wafels simpel zelf en kunt deze daarna beleggen met een beleg naar keuze. Ter inspiratie heb ik één van mijn favoriete combinaties gedeeld.

Cheddar wafels met beleg
Ingrediënten
- 2 plakken cheddar
- 30 gram geraspte kaas
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel kokosmeel
Voor de topping
- 1 handje sla
- 1 plakje achterham
- 1 dessertlepel creme fraiche
Instructies
- Snij de cheddar in kleine stukjes en meng met de kaas, het ei, bakpoeder en kokosmeel.
- Verwarm ondertussen het wafelijzer en vet deze in met olijfolie of boter.
- Als het wafelijzer warm is kan je het deeg toevoegen. Haal de cheddar wafels uit het wafelijzer als de wafels klaar zijn. Bij mij is dit na zo'n 4 á 5 minuten.
- Laat de wafels iets afkoelen.
- Verdeel de topping over de wafels. Eet smakelijk!
Geef een reactie