Wil jij graag meer bezoekers op je website? En ben je er al achter dat Pinterest hiervoor een belangrijke tool is? Mooi, dat is alvast stap 1!

Als je Pinterest op de goede manier inzet kan je namelijk heel veel nieuwe bezoekers op je website krijgen. Op mijn interieurblog bezoeken maandelijkse alleen al via Pinterest meer dan 20.000 mensen de website.

Maar het is wel belangrijk dat je dit op de goede manier doet voor Pinterest succes. Zomaar wat doen op Pinterest helpt je niet aan meer bezoekers op je website, maar met de juiste strategie groei je enorm in je online zichtbaarheid.

Benieuwd hoe je Pinterest op de juiste manier inzet voor je website, blog of bedrijf? Ik geef je graag 4 tips.

pinterest website inzetten

1. Deel de juiste content op Pinterest

Het allerbelangrijkste is dat jij content deelt waar mensen iets aan hebben. Deze tip is niet alleen voor Pinterest van toepassing, maar ook voor je website in het algemeen.

Mensen zijn op internet op zoek naar een oplossing voor een probleem en als jij daar met je pin op Pinterest aan bij kan dragen is de kans om meer mensen te bereiken het grootst.

De oplossing voor het probleem klinkt misschien spannend, maar dit is heel algemeen. Pinterest is na Google en YouTube de derde grootste zoekmachine en er wordt bijvoorbeeld heel veel gezocht naar interieurinspiratie en recepten. Als jij daarop in weet te spelen met een inspirerende pin die aan deze behoefte voldoet dan is dit een eerste stap voor Pinterest succes.

Schrijf jij graag blogs waarin je vooral een dagboek bijhoudt over je eigen leven? Dan is de kans kleiner dat mensen via Pinterest jouw blog zullen bezoeken. Mensen zijn vooral op zoek naar artikelen die hun helpen en een dagboek of weekoverzicht van jou zal dat waarschijnlijk niet zo snel doen. Dit is dan ook niet de juiste content voor op Pinterest.

Maar heb jij een groot bereik op Instagram of Facebook en vinden jouw volgers het interessant om meer over jouw leven te lezen? Dan zijn dit blogs die je heel goed op deze social media kan delen.

2. Zorg dat je afbeeldingen makkelijk gevonden kunnen worden op Pinterest

Op Pinterest staan miljoenen afbeeldingen. Hoe zorg je er nu voor dat jouw pin tussen al deze afbeeldingen gevonden wordt?

Juist, door goed gebruik te maken van Pinterest en zijn vele mogelijkheden. Pinterest werkt namelijk met een algoritme om de volgorde van afbeeldingen te bepalen en hier heb je zelf gedeeltelijk invloed op.

Maak hier dus gebruik van door je afbeeldingen te optimaliseren voor Pinterest. Het begint met een verticale pin en een goede beschrijving bij je afbeelding, maar er komt nog veel meer bij kijken. De stappen die je moet zetten om je afbeelding bovenaan de zoekresultaten in Pinterest te krijgen leg ik je uit in de online Pinterestcursus.

3. Vergeet je website niet

Misschien lukt het je al wel om bezoekers vanaf Pinterest naar je website te trekken. En dan? Weet jij de lezer ook vast te houden?

Denk daarbij niet alleen aan een informatief artikel, maar denk verder dan dat. Heb jij producten die passen bij dit informatieve artikel? Wijs je lezer hier dan op, want kleine kans dat de lezer zelf gaat zoeken op je website naar het product. En zo loop je een mogelijke klant mis.

Heb jij meer relevante artikelen over dit onderwerp op je blog staan? Zorg dan voor interne links naar dit artikel. Hoe meer jij jezelf als expert aan lezers kan laten zien, hoe groter de kans dat deze lezer uiteindelijk klant bij je wordt.

Voor Pinterest succes draait het dus niet alleen om meer bezoekers van Pinterest op je website te krijgen, maar ook om wat je erna doet: hoe gebruiksvriendelijk is jouw website en hoe relevant is de informatie op jouw website voor je potentiele klant?

Ik deel bijvoorbeeld veel artikel over Pinterest en bloggen, zoals dit artikel over de meest gemaakte fouten op Pinterest en de beste planningstool voor Pinterest.

De meeste mensen kloppen echt niet meteen bij mij voor blogcoaching aan, maar volgen mij eerst een tijdje. Ze zien dat ik nog veel meer te bieden heb dan de gratis informatie op deze site en zo heb ik al tientallen bloggers en ondernemers kunnen helpen bij hun online zichtbaarheid.

4. Sharing is caring

Hoe hard je ook werkt aan je eigen Pinterest succes, soms is het fijn als anderen je een beetje helpen. Sommige van mijn beste pins zijn niet door mij op Pinterest gedeeld, maar door één van mijn lezers.

Zorg er dus voor dat lezers jouw afbeeldingen op Pinterest bewaren. Dit kan je doen door een call to action te plaatsen, maar ook door de afbeeldingen zo interessant te maken dat mensen deze graag bewaren. Bijvoorbeeld door er interessante informatie in de vorm van een opsomming op te bewaren of een stappenplan met uitleg bij een DIY.

Ook gebruik ik Communities in Tailwind, een extra feature waardoor mijn artikelen sneller door andere bloggers gedeeld worden.

Dit zijn de eerste stappen naar Pinterest succes! Wil je Pinterest maximaal inzetten voor jouw blog of bedrijf? In de online Pinterestcursus leer je hoe.

Deze informatie nog eens rustig teruglezen? Bewaar dit artikel dan op Pinterest.

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.