Lees jij graag blogs? Maar vind je het teveel gedoe om elke keer een website te moeten bezoeken om te kijken of je favoriete blogger een nieuwe blog heeft gepubliceerd?

Gelukkig zijn er ook manieren waarbij je automatisch op de hoogte wordt gehouden dat er een nieuwe blog is gepubliceerd!

Er zijn veel verschillende methodes hoe je kan bijhouden of je favoriete blogger een nieuwe blog heeft geplaatst. In dit artikel deel ik een aantal van deze opties met de voor- en nadelen van deze manieren om een blog te volgen.

Email

Om (bijna) zeker te weten dat je geen enkele blog hoeft te missen kan je je inschrijven voor een nieuwsbrief van een blogger. Er zijn 2 verschillende vormen hiervoor. Bij sommige blogs kan je je inschrijven voor een emailsubscription en ontvang je een geautomatiseerd bericht als er nieuwe blog gepubliceerd is.

Bij andere blogs, zoals bij mij, kan je je inschrijven voor een nieuwsbrief. De frequentie van nieuwsbrieven hangt helemaal van de blogger af, aangezien deze de nieuwsbrieven zelf schrijft. Dit is geen geautomatiseerd proces, in tegenstelling tot emailsubscription.

Een nadeel van email is dat je vaak al een overvolle inbox hebt en vaak helemaal niet op meer emails zit te wachten. Een voordeel is dat je (bijna) zeker bent dat je geen nieuwe berichten hoeft te missen. Bijna, want de blogger moet natuurlijk wel een nieuwsbrief versturen als er een nieuw bericht online staat. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vooral op ilsevanelleswijk.nl dit niet altijd even trouw doe. Het doel is om 1 keer in de maand een nieuwsbrief te sturen, maar soms sla ik dit ook weleens over.

Bloglovin

Bloglovin is een app waarbij je je kan abonneren op verschillende blogs. Nieuwe blogs verschijnen automatisch in je feed, dus je weet zeker dat je niks mist.

Je kunt deze blogs niet alleen via de app volgen, maar ook via je browser. Daarnaast krijg je suggesties voor andere bloggers die je misschien ook interessant vind om te volgen.

Bloglovin is een hele fijne manier om je favoriete bloggers te volgen en te weten wanneer zij een nieuwe blog hebben gepubliceerd. Je moet natuurlijk niet vergeten de app regelmatig te openen, dat gebeurd hier nog weleens.

Een nadeel in het kader van privacy vind ik wel dat de blogger precies kan zien wie het bericht geopend hebben. Daarnaast moet je er als blogger zelf voor zorgen dat de instellingen bij het lezen van het bericht goed worden ingesteld. Anders wordt je bericht in de app gelezen en telt deze view niet mee als traffic voor je blog en dat is natuurlijk zonde.

Je kunt ook deze blog via bloglovin volgen:

Follow

Facebook

De meeste bloggers hebben wel een Facebook account die je kan volgen waarop ze nieuw gepubliceerde berichten delen. Daarnaast delen veel bloggers hun nieuwe berichten ook in verschillende relevante groepen.

Een voordeel is dat, als je al Facebook hebt, je geen aparte app hoeft te downloaden of je ergens voor moet inschrijven en dat je de berichten gewoon in je feed ziet.

Een nadeel is dat Facebook met een algoritme werkt en dat je daardoor niet alle berichten die gepubliceerd worden ziet. Je zou dit kunnen voorkomen door een pagina als favoriet in te stellen, zodat je automatisch meldingen krijgt.

automatisch een melding bij een nieuwe blog

Instagram

Instagram is een beetje een vreemde eend in dit rijtje. Instagram is namelijk mijn minst favoriete manier voor het volgen van blogs. Dankzij het algoritme zie je namelijk lang niet alle berichten en daarnaast scroll ik persoonlijk vanuit Instagram niet graag naar een blog.

Toch staat hij in dit rijtje: ik vind het namelijk leuk om mijn favoriete blogs ook te volgen op Instagram, omdat ze daar namelijk vaak een kijkje achter de schermen delen en heel andere content delen dan op de blog. Dat maakt het nog leuker om te volgen.

Pinterest

Hoewel Pinterest voor bloggers onmisbaar is voor meer traffic, is Pinterest wat lastig om je favoriete blogs te volgen. Je ziet namelijk lang niet alle berichten die gepubliceerd worden, het algoritme laat je maar een klein deel zien.

Toch is Pinterest mijn favoriete platform om nieuwe bloggers te ontdekken en inspiratie op te doen. De nieuw ontdekte bloggers volg ik dan weer via een andere manier.

LinkedIn

Ook op LinkedIn kan je met bloggers connecten. LinkedIn is wel echt een zakelijk platform, dus hier zal je vooral zakelijke blogs aantreffen. Ben je vooral geïnteresseerd in andere blogs dan is dit niet je platform.

En, zoals eigenlijk bij elk platform, is het wel belangrijk dat de blogger de nieuwste post hier deelt. De meeste artikelen op ilsevanelleswijk.nl zijn eigenlijk prima geschikt voor LinkedIn, maar ik deel er nooit wat.

Dat heeft alles te maken met tijd: ik kies er bewust voor om niet op elk platform actief te zijn. Nieuwe blogs op ilsevanelleswijk.nl kan je volgen via Pinterest, Instagram en een nieuwsbrief (die ik niet altijd even gestructureerd verstuur). Maar ik weet dat er een groep is die ook regelmatig een kijkje neemt op de website of er nieuwe artikelen geplaatst zijn. En dat is iets wat jij natuurlijk ook altijd kan doen. Dat brengt mij meteen bij mijn laatste punt.

Excel

Misschien een beetje gek, maar zelf heb ik ook een lijst in excel met favoriete blogs. Dit zijn vooral heel specifieke blogs, waarbij ik niet perse van alles op de hoogte hoef te blijven, maar wel af en toe een kijkje wil nemen.

Ik hou deze sites daarom bij in Excel en wanneer ik er tijd voor heb bezoek ik deze websites op de oude manier, gewoon door de url in de browser in te typen. Dat kan natuurlijk ook.

Deze opties zijn nog niet eens alle manieren om nieuw gepubliceerde blogs bij te houden, er zijn er namelijk nog veel meer. Op bloggenenloggen.nl lees je nog eens 14 methodes om een blog te volgen.

Hoe volg jij je favoriete blogs?

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.