Onlangs volgde ik de Affiliate Playground – Ultimate course van Jennifer Kok. Jennifer is een expert op het gebied van affiliate marketing en heeft jarenlang ervaring, zowel als publisher en als adverteerder. Dit maakt dat zij mega veel kennis heeft op het gebied van affiliatemarketing.

Je kunt Jennifer ook wel kennen van de website Affiliateblogger.nl of haar bijbehorende Instagramaccount en affiliate podcast. Hier deelt zij veel waardevolle tips over affliatemarketing deelt.

Zelf volgde ik jaren geleden al een workshop bij Jennifer over de basis van affiliate marketing. Deze kennis deelt ze tegenwoordig in de Super Affiliate cursus. Daarvoor had ik al diverse online cursussen over affiliate marketing gevolgd met weinig succes. Ik verdiende toen hooguit een tientje per maand met affiliate marketing en wilde de handdoek eigenlijk al in de ring gooien.

Na de eerste workshop van Jennifer snapte ik eindelijk de basis van affiliate marketing en lukte het mij dit op de goede manier te implementeren op de website. Daarna heb ik nog een mentorship bij Jennifer gevolgd en met succes. Jarenlang verdiende ik meer dan 1000 euro per maand met affiliate marketing.

Maar helaas, toen kwam de Google HCU en daalde mijn bezoekers via Google gigantisch. Alhoewel ik meer bezoekers dan ooit via Pinterest heb op mijn interieurwebsite, blijkt de koopintentie en daarmee mijn affiliateinkomsten op dit platform een stuk lager te liggen. Tegenwoordig variëren mijn affiliatie inkomsten dan ook zo tussen de 250 en 500 euro. Tijd voor actie om hier wat aan te doen!

Gelukkig kreeg ik de kans de Affiliate Playground – Ultimate course van Jennifer te reviewen en ik vertel je graag meer over deze mega inhoudelijke affiliate cursus.

Met de kortingscode ILSE20 krijg je 20 % korting op alle digitale producten van Affiliateblogger. De korting is dus geldig op alles, behalve de coaching. 

Wat is de Affiliate Playground?

De Affiliate Playground is eigenlijk meer dan een cursus, want er wordt zo mega veel waarde gedeeld. De cursus bestaat inmiddels al uit 60 lessen en deze wordt nog regelmatig uitgebreid door Jennifer.

In de Affiliate Playground komen dan ook heel wat verschillende onderwerpen voorbij die allemaal belangrijk zijn voor affiliate marketing. Wil je het volledige programma zien dan raad ik je aan om op deze website te kijken, maar in het kort komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Super Affiliate cursus;
  • Data & Analyse van je cijfers;
  • Next level samenwerkingen: welke mogelijkheden zijn er om samen te werken met bedrijven en hoe pak je dit aan;
  • Verschillende strategieën voor affiliate marketing;
  • Nieuwe websites lanceren;
  • Verschillende tools en plugins om je affiliate marketing naar de next level te tillen;
  • Toegang tot de community om je vragen (en successen) met andere members te delen;

Dit is de Affiliate Playground in een notendop, maar eigenlijk doet dit te weinig eer aan de Academy. Deze cursus biedt heel veel waardevolle kennis voor als jij de basis van affiliate marketing al beheerst en vastloopt in je affiliate strategie.

Jennifer deelt zoveel kennis van achter de schermen waar je heel veel van kunt leren, inclusief haar eigen cijfers en inzichten. Jennifer deelt bewezen methoden en praktische voorbeelden. Zo weet jij wat wel en niet werkt en waar jij je op kunt focussen.

Ook krijg je bij haar het eerlijke verhaal. Nee, affiliate is niet passief, maar semi-passief. Je moet er dus echt voor werken en het is niet, zoals vele anderen het doen voorkomen, snel rijk worden. Jennifer deelt ook de dingen die bij haar niet goed zijn gegaan en ook deze lessen zijn mega waardevol. En vooral: Jennifer laat zien hoe leuk affiliate kan zijn als je het op de juiste manier aanpakt.

Is de Affiliate Playground ook iets voor beginnende affiliates?

Alhoewel je als beginner ook zeker de Affiliate Playground kunt volgen, zijn veel van de strategieën, tools en theorie meer geschikt voor als je de beginselen van affiliate marketing al onder de knie hebt. Verdien je al een leuk bedrag met affiliatemarketing, maar loop je vast in verdere groei of dalen je inkomsten? Dan is de Affiliate Playground van meerwaarde.

Als beginnende affiliate is de Super Affiliate Cursus beter passend. Hierin leer je wat affiliate marketing nu eigenlijk is, met welke partijen je kunt samenwerken en hoe je dit aanpakt. Ook hoe je begint met affiliate marketing op je website en hoe je een consistent inkomen opbouwt komt aan bod in deze cursus.

Wat heeft de Affiliate Playground mij gebracht?

Jennifer heeft mij jaren geleden succesvol geholpen met de eerste stappen in affiliate marketing. Nu mijn affiliate inkomsten dalen en ik op zoek moet naar een nieuwe strategie was het voor mij dan ook niet meer dan logisch om weer eerst bij Jennifer aan te kloppen.

Ik heb twee zwakke plekken en dat zijn data analyse en het zelf pro-actief aangaan van samenwerkingen. Ik weet als geen ander welke content goed bij mijn doelgroep past. Maar aan de achterkant de cijfers analyseren dat doe ik eigenlijk veel te weinig. Ook ben ik vooral afwachtend in het aangaan van samenwerkingen met bedrijven. Dit terwijl ik een populair platform heb. Ik weet dat ik dus heel wat kansen laat liggen door niet zelf actief bedrijven te benaderen.

In de Affiliate Playground heb ik heel veel handige tools geleerd om mijn cijfers beter te analyseren. Zo kan ik kijken wat wel en niet werkt. In plaats van elke keer maar nieuwe content maken, kan ik met wat ik geleerd heb beter mijn huidige content analyseren. De volgende stap is dit optimaliseren waar nodig. En ik weet nu wat er werkt op mijn website en dit bied weer inspiratie om dit nog verder uit te breiden.

Ook zie ik nieuwe kansen en mogelijkheden voor samenwerkingen en voor het inzetten van affiliate marketing op andere manieren. Ik heb al wat tips geprobeerd die direct succes opleveren.

Daarnaast worden er in de Affiliate Playground heel wat handige tools gedeeld die je kunt inzetten voor je affiliate strategie. Ik gebruik zelf op dit moment Affiliateheld. Maar in de playground heb ik nog meer tools leren kennen die ondersteunend kunnen zijn aan mijn strategie en een aantal daarvoor wil ik de komende tijd uitproberen.

Dankzij de Affiliate Playground weet ik nu dat er heel wat punten zijn waar ik verandering op aan kan brengen om meer uit affiliate marketing te halen. Maar dit kost wel een hoop tijd en geduld. Ik zal dus niet van vandaag op morgen direct resultaat zien, dit is niet hoe affiliate marketing werkt.

Als extra stok achter de deur heb ik ook de Collaboration Console aangeschaft. Dit is Jennifers nieuwste tool om premium samenwerkingen nog consequenter in te kunnen zetten.

Maar voor het eerst in lange tijd zie ik weer kansen en mogelijkheden voor affiliate marketing. Ik raad de Affiliate Playground dan ook aan voor iedereen die vastloopt in zijn groei met affiliate en weer met plezier aan zijn of haar affiliate strategie wil werken.

Wil je eerst op een laagdrempelige manier met Jennifer kennis maken? Meld je dan aan voor één van haar gratis webinars.

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.