Ik ben gek op gezonde ontbijtjes! Maar ’s ochtends heb ik meestal niet veel tijd om uitgebreid in de keuken te staan en iets te bakken of te koken. Eén van mijn favorieten om ’s ochtends toch gezond te ontbijten als ik weinig tijd heb zijn havermoutmuffins.

Hiervan maak ik vaak een flinke hoeveelheid die ik daarna invries. Zo kan ik ’s ochtends twee of drie muffins uit de vriezer pakken, in de magnetron gooien en vervolgens snel gezond ontbijten.

Al eerder deelde ik een aantal van mijn favoriete gezonde ontbijtjes op de blog en daarin vertelde ik dat ik regelmatig ontbijtmuffins maak. Ik maak bijna altijd weer een iets ander recept. Soms volg ik een recept wat ik online heb gevonden, maar net zo vaak gooi ik een aantal ingrediënten bij elkaar die ik op dat moment nog in huis heb liggen.

In de meeste recepten voor ontbijtmuffins gebruik ik bananen. Bananen bevatten veel vezels, vitamine B6 en kalium. In vergelijking tot ander fruit bevatten bananen veel calorieën, maar als ontbijt vind ik dit juist prettig omdat je zo met een goed gevulde maag de dag begint.

Heb je overrijpe bananen liggen? Gooi ze dan niet weg, maar maak er lekkere ontbijtmuffins mee. Alhoewel een overrijpe banaan los misschien niet zo lekker meer smaakt, proef je hier niks meer van als je deze als ingrediënt voor de muffins gebruikt.

Zelf probeer ik altijd een extra batch ontbijtmuffins te maken als ik zie dat ik overrijpe bananen heb liggen, omdat ik het zonde vind om deze weg te gooien.

Deze keer heb ik ontbijtmuffins met dadels gemaakt en ik deel graag het recept met jullie, zodat je ook met dit overheerlijke recept aan de slag kan.

Benodigdheden voor 9 muffins

Ingrediënten

  • 100 g havermout
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 100 g ontpitte dadels

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pak een grote kom en meng hierin de havermout, wijnsteenbakpoeder, bananen, eieren, kaneel en zout met elkaar. Gebruik hiervoor een staafmixer, zodat alles mooi 1 geheel wordt.

Snij de dadels in kleine stukjes en voeg toe aan het mengsel.

Schep vervolgens de inhoud in de muffinbakjes. Vergeet niet om eerst de muffinvorm in te vetten. Zelf gebruik ik een siliconen bakvorm en hierbij is dit niet nodig.

Zet de muffinvormpjes 30 minuten in de oven.

Laat daarna de muffins eerst goed afkoelen. Zelf bewaar ik de muffins die ik dezelfde dag of de dag erna wil opeten in de koelkast en de rest vries ik in.

Eet smakelijk!

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.